Lewis Hamilton și Max Verstappen domină autoritar clasamentul celor mai bine plătiți piloți din Formula 1. Ultimul loc pe podium este ocupat de tânărul Lando Norris, cel care a semnat recent un nou contract cu McLaren.

Lewis Hamilton si Max VerstappenFoto: f1 twitter

Conform grandpx.news, Norris va încasa 14 milioane de dolari pe sezon la McLaren, fiind devansat în topul celor mai bine plătiți piloți doar de campionului Max Verstappen și de compatriotul Lewis Hamilton.

Max Verstappen va încasa în 2022 nu mai puțin de 25 de milioane de dolari din salariu, în timp ce Lewis Hamilton 54 de milioane de dolari.

Întrebat despre partea financiară, Lando nu a negat că este importantă, dar a ținut să precizeze că fericirea lui primează asupra banilor.

Chiar dacă știe că trebuie să muncească mult și să aibă răbdare pentru a putea câștiga un titlu mondial, Norris este încrezător că se va lupta pentru câștigarea cât mai multor curse în sezoanele ce urmează.

Norris a debutat ca pilot de teste la echipa britanică în 2019, iar mai apoi a făcut pasul în Grand Prixuri. Are 60 de curse la care a luat parte în Marele Circ și a reușit un pole-position.

La MP al Italiei de anul trecut a reușit cea mai importantă performanță de până acum a carierei: un loc doi.

Lando a încheiat stagiunea trecută pe locul 6, cu 160 de puncte acumulate. Norris îl va avea și în 2022 coechipier pe australianul Daniel Ricciardo.

Sezonul 2022 al Marelui Circ va debuta pe 20 martie, cu Marele Premiu de la Bahrain. Vor urma Grand Prixurile din Arabia Saudită (27 martie) și Australia (10 aprilie).

Citește și:

Lando Norris

David Davies / PA Images / Profimedia