Max Verstappen a reușit să câștige titlul mondial din Formula 1 după o ultimă etapă a sezonului (Abu Dhabi) electrizantă. RedBull a prezentat noul monopost pentru 2022, cel cu ajutorul căruia își dorește să detroneze pe Mercedes și din ierarhia echipelor.

RedBull si noul monopost pentru F1 2022Foto: redbull.com

Echipa austriacă îi va avea pe grila de start pe Max Verstappen și Sergio Perez, la fel ca în sezonul trecut al Marelui Circ.

Christian Horner, șeful celor de la RedBull Racing, a spus, printre altele, că noul monopost are o bază importantă, cea reprezentantă de titlul mondial din 2021. Marele obiectiv: păstrarea coroanei și în 2022 la piloți și încercarea de detronare a rivalilor de la Mercedes și la constructori.

Glumind pe seama noului monopost, oficialii celor de la RedBull au spus că modificarea cea mai importantă pentru 2022 este aceea că pe mașina lui Max Verstappen va apărea 1 în loc de 33 (aluzie la titlul cucerit de pilotul olandez în 2021).

"Vreau să fac ceea ce am făcut tot timpul şi nu există niciun motiv ca brusc totul să fie diferit. Nu mă voi simţi altfel dacă încep anul în postura de campion.

Din punct de vedere personal, mă simt bine şi cel mai important este să te pregăteşti cât mai bine din punct de vedere fizic.

Sunt curios să văd cum se va comporta monopostul pe pistă. M-am bucurat de vacanţă și mi-am reîncărcat bateriile pentru a începe să pilotez din nou" - Max Verstappen.

Sezonul 2022 al Marelui Circ va debuta pe 20 martie, cu Marele Premiu de la Bahrain. Vor urma Grand Prixurile din Arabia Saudită (27 martie) și Australia (10 aprilie).