Nicholas Latifi (Williams) a afirmat că a fost victima insultelor în social media după ce a jucat un rol decisiv în stabilirea campionului mondial în Formula 1. Pilotul canadian a precizat că a primit chiar și amenințări cu moartea după Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi.

HotNews.roFoto: Hotnews

"De când am văzut că steagul de sosire a fost agitat, am ştiut ce va fi pe reţelele de socializare", a spus pilotul de 26 de ani, citat de News.ro.

Latifi s-a declarat "şocat" de "tonul extrem, de insulte şi chiar de ameninţări cu moartea", precizând că va lăsa acest "val de negativitate" în urmă.

Max Verstappen (RedBull) a câştigat primul său titlu mondial după ce s-a impus în Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, ultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Olandezul a fost urmat de Lewis Hamilton, pe care l-a întrecut în ultimul tur, într-o nouă cursă controversată, cu haos în deciziile comisariilor FIA. Spaniolul Carlos Sainz jr. (Ferrari) a completat podiumul.

Cursa s-a jucat în ultima sa parte, după turul 53/58, în urma unui accident suferit de Nicholas Latifi (Williams), care a necesitat intrarea pe pistă a safety car-ului.

Înaintea accidentului, Hamilton conducea confortabil, cu peste 11 secunde avans faţă de Verstappen şi între cei doi se aflau cinci monoposturi întârziate cu un tur.

Iniţial, directorul de cursă şi şeful comisarilor FIA, Michael Masi, a decis că monoposturile întârziate rămân pe loc, apoi s-a răzgândit şi le-a permis acestora să revină în coada plutonului. Această ultimă situaţie a "pulverizat" avantajul lui Hamilton şi i l-a plasat în "coaste" pe Verstappen, care între timp trecuse pe la boxe şi "încălţase" cauciucuri de compoziţie soft.

S-a mai concurat doar un tur, suficient pentru olandez să-l întreacă pe pilotul britanic, a cărui maşină era echipată cu pneuri dure uzate, şi să-i "sufle" titlul mondial.