Consiliul Mondial al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), reunit, miercuri, la Paris, a acceptat propunerea preşedintelui Jean Todt de a analiza evenimentele petrecute în Marele Premiul de Formula 1 de la Abu Dhabi, unde Max Verstappen l-a învins pe Lewis Hamilton și a obținut titlul mondial.

HotNews.roFoto: Hotnews

Finalul războiului dintre Mercedes și RedBull după ce Max Verstappen l-a învins pe Lewis Hamilton la Abu Dhabi

"Marele Premiu FIA Formula 1 de la Abu Dhabi a stârnit un număr mare de reacţii din partea comunităţii F1 şi a sportului cu motor în general, precum şi în public.

Responsabilitatea principală a FIA la orice eveniment este să asigure siguranţa tuturor celor implicaţi şi integritatea sportului.

Circumstanţele utilizării maşinii de siguranţă în urma accidentului pilotului Nicholas Latifi şi comunicările aferente dintre echipa FIA a Direcţiei cursei ​​şi formaţiile de Formula 1 au generat importante neînţelegeri şi reacţii din partea echipelor de Formula 1, piloţilor şi fanilor, o controversă care pătează în prezent imaginea campionatului şi celebrarea cuvenită a primului titlu de campion mondial al piloţilor, câştigat de Max Verstappen şi celui de-al optulea titlu consecutiv de campion mondial al constructorilor, câştigat de Mercedes.

În urma prezentării unui raport privind succesiunea evenimentelor care s-au petrecut după incidentul din turul 53 al Marelui Premiu şi într-un continuu efort de îmbunătăţire, preşedintele FIA ​​a propus Consiliului Mondial al sportului cu motor, ca un exerciţiu detaliat de analiză şi clarificare pentru viitor să aibă loc acum, cu toate părţile relevante.

Această chestiune va fi discutată şi abordată cu toate echipele şi cu toţi piloţii pentru a extrage orice lecţii din această situaţie şi pentru claritatea care va fi oferită participanţilor, presei şi fanilor, cu privire la reglementările actuale, pentru a păstra natura competitivă a sportului nostru, asigurând în acelaşi timp siguranţa piloţilor şi oficialilor.

Nu doar Formula 1 poate beneficia de pe urma acestei analize, ci şi, în general, toate celelalte campionate de circuit FIA.

În urma acestei prezentări şi a unei discuţii ample, Consiliul Mondial a decis să susţină în unanimitate propunerea preşedintelui.

Prin urmare, FIA va face tot posibilul pentru ca acest lucru să fie pus în mişcare şi va propune Comisiei de Formula 1 să dea un mandat clar pentru studiu Comitetului Consultativ Sportiv, cu sprijinul piloţilor de Formula 1, astfel încât orice feedback semnificativ şi concluzii identificate să fie prezentate înainte de începutul sezonului 2022", a arătat FIA, într-un comunicat.

Max Verstappen l-a învins dramatic pe Lewis Hamilton și a câștigat titlul de campion al Formulei 1. Mercedes a acuzat tratamentul preferențial pe care l-ar fi primit RedBull la ultima etapă de la Abu Dhabi.

Verstappen a devenit primul olandez care câștigă titlul în Formula 1, pilotul în vârstă de 24 de ani reușind să oprească hegemonia lui Lewis Hamilton în Marele Circ.

Lewis Hamilton a fost la doar câțiva kilometri distanță de un titlu mondial care l-ar fi făcut să-l depășească pe legendarul Michael Schumacher. Cei doi au câte șapte titluri mondiale cucerite în Formula 1.

Mercedes și-a păstrat titlul mondial la constructori în fața celor de la RedBull.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă: