Sophie Kumpen, mama pilotului Max Verstappen, a declarat că doar o minune a făcut ca acesta să cucerească titlul în Formula 1. Într-o imagine postată pe Instagram, femeia arată câte lumânări a aprins rugându-se pentru ca pilotul Red Bull să câștige marea bătălie cu Lewis Hamilton.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Fiul meu a devenit bărbat anul acesta. Max s-a bătut ca un leu, fără a renunţa niciun moment. Pentru că trebuie să recunoaştem: Hamilton a fost cel mai puternic duminica aceasta!

Până la sfârşitul cursei, situaţia nu arăta bine. Şi apoi fiica mea mi-a trimis un mesaj spunându-mi că maşina de siguranţă a intrat pe pistă.

Uneori este suficient să apelezi la îngeri. Iată, îngerii m-au ajutat. Nu îndrăznesc să vă spun câte lumânări am aprins săptămâna aceasta! Nici nu îndrăzneşti să visezi la asta!

Nici când s-a apucat de karting, nici măcar când a devenit campion în karting sau a debutat în F1.

I-am urmărit pe Senna şi Prost pe podium şi mi se părea o lume inaccesibilă. Şi apoi, mai târziu, fiul tău se regăseşte brusc pe acel podium din Barcelona, câştigând prima sa cursă.

Şi iată-l acum campion mondial! Imaginează-ţi asta!", a declarat Sophie Kumpen, de origine belgiană, pentru Het Laatste Nieuws.

Într-o imagine postată pe Instagram, Sophia Kumpen arată câte lumânări a aprins pentru a se ruga în vederea succesului fiul ei Max Verstappen.

Sophie Kumpen a fost şi ea pilot de curse, fiind mai bună decât Giancarlo Fisichella, în 1992, şi decât Jarno Trulli şi Allan Simonsen, în 1995, prin prisma rezultatelor înregistrate în karting.

"Sophie, mama lui Max, a fost un pilot fantastic. Când am concurat în karting, în 1995, ea era coechipierul meu, aşa că am văzut-o pilotând, am ştiut cât de bună este.

Era şi ea şi regretata Lotta Hellberg... ele două erau incredibil de rapide", şi-a amintit fostul campion mondial de F1 Jenson Button.

În 1996, Kumpen s-a căsătorit cu pilotul olandez Jos Verstappen, cu care are doi copii, Max, născut în 1997, şi Victoria, în 1999.

Mama lui Max s-a retras din sporturile cu motor la vârsta de 21 de ani. Vorbind despre decizia ei pentru F1 Wags, Kumpen a spus, vara trecută: "Am vrut să merg în Formula 1, am testat câteva maşini de curse, apoi m-am căsătorit cu tatăl lui Max şi a trebuit să fac o alegere...

El pilota în Formula 1, în acea perioadă am fost atât de mult plecaţi. Aşadar, am renunţat la visul meu, dar acum îl văd pe fiul meu realizând ce am vrut să fac şi mă bucur la fel de mult."

Deşi este născut şi locuieşte în Belgia, Max Verstappen a ales să concureze cu licenţă olandeză, considerându-se mai mult "olandez".

Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, a XXII-a etapă, ultima, a Campionatului Mondial de Formula 1 şi, totodată, primul său titlul mondial.

El a fost urmat de Lewis Hamilton, pe care l-a întrecut în ultimul tur. Spaniolul Carlos Sainz jr. (Ferrari) a completat podiumul, conform News.ro.

Citește și:

Nicholas Latifi, prima reacție după ce l-a ajutat pe Max Verstappen să câștige titlul în Formula 1

FOTO Cele mai tari glume după victoria lui Max Verstappen în fața lui Lewis Hamilton

Reacția lui Max Verstappen după contestațiile depuse de rivalii de la Mercedes

Imaginea zilei după victoria dramatică a lui Max Verstappen în fața lui Lewis Hamilton

VIDEO Ultimul tur de la Abu Dhabi - Max Verstappen îl învinge dramatic pe Lewis Hamilton și devine campion al Formulei 1

Formula 1: Max Verstappen, campion mondial - A câștigat dramatic în fața lui Lewis Hamilton în ultimul tur de la Abu Dhabi