Lewis Hamilton a condus cursa de la Abu Dhabi, însă intrarea safety car-ului a schimbat total lucrurile. Max Verstappen a primit o nesperată șansă de care a profitat în chiar ultimul tur, olandezul devenind noul campion al Formulei 1.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sezonul nebun din Formula 1 a avut parte de un final incendiar: Max Verstappen a forțat, a profitat de avantajul pneurilor soft și l-a depășit pe Lewis Hamilton în ultimul tur de pe Yas Marina Circuit.

"Vreau să-l felicit pe Max și pe echipa sa. Cred că a făcut o treabă minunată anul acesta. Sunt mândru de echipa mea, am dat tot ce am putut, mulțumesc echipei mele pentru munca depusă, mai ales în a doua parte a sezonului.

Nu am renunțat niciodată, în niciun moment, este cel mai important lucru. Mă simt grozav, mai ales după ce a fost în ultimele luni, vom vedea ce se va întâmpla anul viitor" - Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton a fost la doar câțiva kilometri distanță de un titlu mondialcare l-ar fi făcut să-l depășească pe legendarul Michael Schumacher. Cei doi au câte șapte titluri mondiale cucerite în Formula 1.

Michael Schumacher: 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004.

Lewis Hamilton: 2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2020.

Mercedes și-a păstrat titlul mondial la constructori în fața celor de la RedBull.

S-ar putea să te intereseze și:

Ce spune Max Verstappen după victoria dramatică de la Abu Dhabi - Unde s-a făcut diferența

Imaginea zilei după victoria dramatică a lui Max Verstappen în fața lui Lewis Hamilton

Formula 1: Max Verstappen, campion mondial - A câștigat dramatic în fața lui Lewis Hamilton în ultimul tur de la Abu Dhabi