Lewis Hamilton (Mercedes) şi Max Verstappen (Red Bull) se află la egalitate de puncte în clasamentul Campionatului Mondial de Formula 1 înaintea ultimei etape a acestui sezon, programată duminică pe circuitul din Abu Dhabi, iar mai mulţi piloţi s-au lansat în pronosticuri cu privire la câştigătorul titlului mondial, potrivit AFP.

Lewis Hamilton si Max VerstappenFoto: Tim Goode / PA Images / Profimedia

"Ambii pilotează de o manieră incredibilă, nu fac greşeli şi forţează limitele. La fiecare cursă, ei sunt pe locurile 1 şi 2, pentru că sunt la un alt nivel. Mercedes are un mic avantaj, dar Max pilotează mai bine decât noi toţi. Deci, aş spune că Mercedes merită titlul la constructori, pentru că maşina lor este superioară, iar Max pe cel al piloţilor, pentru că a fost cu un pas înaintea tuturor", în opinia spaniolului Fernando Alonso (Alpine), citat de Agerpres.

Pentru finlandezul Kimi Raikkonen (Alfa Romeo), "nu există un bun învingător sau unul mai puţin bun''.

''Nu are importanţă pentru mine asta, dar dacă ar fi să aleg, atunci poate ar fi Red Bull pentru o schimbare", a adăugat finlandezul.

Germanul Sebastian Vettel (Aston Martin) a declarat, la rândul său: "Michael Schumacher este eroul meu şi aş prefera ca Lewis să nu câştige pentru a nu-i depăşi recordul. Dar atât el, cât şi Max au făcut un bun sezon. Dacă au oportunitatea de a câştiga titlul la ultima cursă, atunci este pentru că merită. Aş fi bucuros ca Michael să-şi păstreze recordul, dar chiar dacă Lewis câştigă încă unul, două sau cinci titluri, tot Michael va rămâne cel mai mare".

La rândul său, francezul Esteban Ocon (Alpine) consideră că "Lewis are suficientă experienţă şi este un mare campion, el ştie ce trebuie să facă, dar nu va fi uşor pentru el, întrucât Max nu va lăsa nimic. Niciunul din ei nu va lăsa nimic. Va fi luptă până împinsă la limită".

În schimb, britanicul George Russell (Williams) susţine: "Aş adora să-l văd pe Lewis câştigând. Tot ce a reuşit, mai ales recent, este absolut excepţional. Dar şi Max a făcut o treabă excepţională şi se poate spune că ambii merită, pentru motive diferite. Sper că va fi echitabil şi că cel mai bun va câştiga".

"Eu nu mai fac pronosticuri! Uneori, am crezut că titlul îi revine lui Max, alteori lui Lewis. Este greu să vezi limpede, dar este genial pentru sportul nostru", a adăugat, la rândul său, australianul Daniel Ricciardo (McLaren).

Pentru Carlos Sainz Jr (Ferrari) "este scenariul ideal pentru Formula 1. Ambii au făcut un sezon incredibil, au pilotat la un nivel incredibil''.

''Sper că vor face un spectacol frumos pentru imaginea Formulei 1", a mai spus spaniolul.

Lupta pentru titlul mondial se va decide în ultima cursă: Abu Dhabi, pe 12 decembrie - Yas Marina Circuit.

Clasament general înainte de ultima etapă:

1 Max Verstappen 369.5 puncte (9 victorii)

2 Lewis Hamilton 369.5 (8 victorii).

Învingătorii curselor de până acum:

Bahrain - Lewis Hamilton (Mercedes)

Emilia Romagna - Max Verstappen (RedBull)

Portimao - Lewis Hamilton (Mercedes)

Montmelo - Lewis Hamilton (Mercedes)

Monte Carlo - Max Verstappen (RedBull)

Baku - Sergio Perez (RedBull)

Le Castellet - Max Verstappen (RedBull)

Spielberg - Max Verstappen (RedBull)

Spielberg - Max Verstappen (RedBull)

Silverstone - Lewis Hamilton (Mercedes)

Hungaroring - Esteban Ocon (Alpine)

Belgia - Max Verstappen (RedBull)

Olanda - Max Verstappen (RedBull)

Italia - Daniel Ricciardo (McLaren)

Rusia - Lewis Hamilton (Mercedes)

Turcia - Valtteri Bottas (Mercedes)

SUA - Max Verstappen (RedBull)

Mexic - Max Verstappen (RedBull)

Brazilia - Lewis Hamilton (Mercedes)

Qatar - Lewis Hamilton (Mercedes)

Arabia Saudită - Lewis Hamilton (Mercedes).