Fost șef al Formulei 1, Bernie Ecclestone a vorbit despre actualul sezon, unul în care Max Verstappen părea scăpat în câștigător. Înainte de ultima etapă, cea din Abu Dhabi, olandezul se află la egalitate cu Lewis Hamilton, iar fostul conducător al Marelui Circ are un favorit la câștigarea titlului mondial.

Lewis Hamilton si Max VerstappenFoto: Tim Goode / PA Images / Profimedia

Experienţa lui Lewis Hamilton şi "jocurile psihologice" pe care le foloseşte Mercedes împotriva lui Max Verstappen (Red Bull) îl favorizează pe pilotul britanic în lupta pentru titlul mondial în Formula 1, crede Bernie Ecclestone, citat de AFP.

Verstappen, în vârstă de 24 de ani, dintre care şapte în Formula 1 şi niciun titlu mondial, "are câţiva ani de competiţie în spate, dar nu la fel de mulţi ca Lewis", în vârstă de 36 ani, dintre care 15 la vârf şi şapte titluri mondiale, remarcă fostul responsabil al categoriei regină a sportului automobilistic.

"Faptul că a ştiut că poate câştiga curse în ultimii ani pentru că Mercedes a fost forţa dominantă, i-a permis să-şi formeze un caracter mai puternic decât cel al lui Max, pentru care acest sezon este primul în care dispune de o maşină capabilă să câştige constant", a adăugat Ecclestone, în vârstă de 91 de ani.

"Max este un tip comparat cu Lewis, dar Lewis are o campanie de publicitate masivă care joacă pentru el. Max trebuie să facă faţă la mai mult decât cursa în sine, pentru că şi el are Mercedes pe spate...Sunt jocuri psihologice", a mai spus Ecclestone, citat de Agerpres.

Înaintea ultimei etape a sezonului Campionatului Mondial, duminică la Abu Dhabi, Verstappen şi Hamilton sunt la egalitate de puncte în fruntea clasamentului, iar în opinia celui supranumit Mister E, câştigătorul acestui duel va fi "cel mai norocos".

Clasament general înainte de ultima etapă:

1 Max Verstappen 369.5 puncte (9 victorii)

2 Lewis Hamilton 369.5 (8 victorii).

Învingătorii curselor de până acum:

Bahrain - Lewis Hamilton (Mercedes)

Emilia Romagna - Max Verstappen (RedBull)

Portimao - Lewis Hamilton (Mercedes)

Montmelo - Lewis Hamilton (Mercedes)

Monte Carlo - Max Verstappen (RedBull)

Baku - Sergio Perez (RedBull)

Le Castellet - Max Verstappen (RedBull)

Spielberg - Max Verstappen (RedBull)

Spielberg - Max Verstappen (RedBull)

Silverstone - Lewis Hamilton (Mercedes)

Hungaroring - Esteban Ocon (Alpine)

Belgia - Max Verstappen (RedBull)

Olanda - Max Verstappen (RedBull)

Italia - Daniel Ricciardo (McLaren)

Rusia - Lewis Hamilton (Mercedes)

Turcia - Valtteri Bottas (Mercedes)

SUA - Max Verstappen (RedBull)

Mexic - Max Verstappen (RedBull)

Brazilia - Lewis Hamilton (Mercedes)

Qatar - Lewis Hamilton (Mercedes)

Arabia Saudită - Lewis Hamilton (Mercedes).

Lupta pentru titlul mondial se va decide în ultima cursă: Abu Dhabi, pe 12 decembrie - Yas Marina Circuit.

Formula 1: Lewis Hamilton, victorie cu scântei în Arabia Saudită - Max Verstappen, egalat la puncte înainte de ultima etapă