​Pe 29 noiembrie 2020, accidentul teribil suferit de Romain Grosjean a făcut înconjurul planetei, pilotul scăpând incredibil dintr-un monopost de Formula 1 rupt la propriu în două. La un an distanță, imagini cu mâinile francezului au fost postate pe Twitter de Nico Rosberg.

HotNews.roFoto: Hotnews

Context:

La puțin timp după startul Grand Prix-ului din Bahrain, monopostul lui Grosjean s-a lovit cu cel al lui Daniil Kviat (AlphaTauri) și a părăsit pista în mare viteză.

După ce s-a lovit de parapet, monopostul lui Romain (Haas) s-a rupt în două și a luat foc instant după ce din el a curs combustibil.

Grosjean a fost scos după câteva secunde bune în mod miraculos din flăcări și a scăpat teafăr. El a fost transportat imediat la spital.

Cum arată mâinile pilotului francez:

În ciuda acestui accident grav care i-a schimbat viaţa, pilotul francez, care ulterior a părăsit Formula 1 şi a trecut în IndyCar, duce o viaţă normală, fără însă a-şi neglija mâna stângă, arsă serios în accident, cu exerciţii zilnice de recuperare.

La un an de la acel accident care a şocat lumea sportului cu motor, Romain Grosejan a discutat cu fostul pilot de F1 Nico Rosberg, care are un canal YouTube. În conversaţia relaxată, care a durat aproape o oră, ei au trecut în revistă câteva momente din cariera lui Grosjean, perioada petrecută la Renault, relaţia cu Fernando Alonso şi, mai ales, accidentul de pe circuitul din Bahrain, informează mundodeportivo.es.

La un moment dat, fostul pilot german l-a întrebat pe Grosjean despre mâna lui, la care Romain Grosjean a reacţionat arătând ambele mâini.

"Dreapta e bună, stânga, ceva mai puţin bună", a recunoscut Grosjean, în vârstă de 35 de ani.

În urmă cu câteva săptămâni, Grosjean a postat pe Twitter o fotografie a mâinii sale bandajate după o intervenţie în care i s-a grefat piele nouă pentru refacere, scrie News.ro.

Accidentul teribil suferit de Romain Grosjean: