Finalul de sezon din Formula 1 pare mai încins ca niciodată, lupta dintre Max Verstappen și Lewis Hamilton continuând și în afara pistei. Olandezul îi acuză pe cei de la Mercedes că trișează, iar pentru a dovedi asta a încercat să strângă chiar el dovezi.

HotNews.roFoto: Hotnews

După calificările pentru cursa sprint de la Interlagos (Brazilia), Max Verstappen a mers să inspecteze monopostul rivalului Lewis Hamilton, motiv pentru care a primit o amendă de 50.000 de dolari din partea FIA.

Comisarii au găsit nereguli la monopostul britanicului, astfel că acesta a fost nevoit să plece ultimul în cursa sprint de sâmbătă. Aripa spate a lui Hamilton flexa mai mult decât permite regulamentul.

"Puteţi vedea în videoclip ce am făcut exact. Mă uitam doar la cât de mult flexează aripa din spate în acel punct. Da, sigur că au fost discuţii şi mai sunt lucruri de analizat, pentru că la o anumită viteză pare că aripa flexează.

La începutul sezonului a trebuit să schimbăm puţin aripile-spate din cauza fexibilităţii (n.r. - aripii la viteză mare). Dar se pare că încă e ceva care se mişcă înapoi acolo (n.r. - la Mercedes). De aceea m-am dus şi m-am uitat", a declarat Max Verstappen, potrivit News.ro.

Având în vedere că s-au găsit până la urmă nereguli la monopostul lui Hamilton, comisarii FIA sunt invitați de către Max la "o cină bună şi mult vin".

"Sper să fie un vin bun şi scump, ar fi frumos. Mă pot invita şi la cină, voi plăti eu pentru asta. Eu trebuie să plătesc amenda, nu Red Bull", a spus el.

Mercedes a precizat că Hamilton a fost descalificat vineri pentru o abatere de doar 0.2 milimetri faţă de regulamentul tehnic. Regulile precizează că distanţa nu poate fi mai mare de 85 mm atunci când dispozitivul de ajutor pentru depăşire este deschis (DRS).

Plecând ultimul, Hamilton a terminat pe locul 5 cursa de sprint, câştigată de colegul său Bottas, dar el va ocupa locul 10 pe grila de start a Marelui Premiu al Braziliei, după o altă penalizare, de cinci locuri, primită pentru schimbarea unei componente a motorului monopostului său.

Bottas va fi primul pe grila de start a cursei care va începe duminică, la ora 19:00, iar Verstappen va fi al doilea.

Momentul în care Verstappen analizează monopostul celor de la Mercedes:

În urma rezultatelor din Mexic, de săptămâna trecută, Max Verstappen și-a mărit la 19 puncte avansuldin fruntea ierarhiei piloților, cu doar patru etape rămase din sezonul 2021 al Formulei 1.

Învingătorii curselor de până acum:

Bahrain - Lewis Hamilton (Mercedes)

Emilia Romagna - Max Verstappen (RedBull)

Portimao - Lewis Hamilton (Mercedes)

Montmelo - Lewis Hamilton (Mercedes)

Monte Carlo - Max Verstappen (RedBull)

Baku - Sergio Perez (RedBull)

Le Castellet - Max Verstappen (RedBull)

Spielberg - Max Verstappen (RedBull)

Spielberg - Max Verstappen (RedBull)

Silverstone - Lewis Hamilton (Mercedes)

Hungaroring - Esteban Ocon (Alpine)

Belgia - Max Verstappen (RedBull)

Olanda - Max Verstappen (RedBull)

Italia - Daniel Ricciardo (McLaren)

Rusia - Lewis Hamilton (Mercedes)

Turcia - Valtteri Bottas (Mercedes)

SUA - Max Verstappen (RedBull)

Mexic - Max Verstappen (RedBull).

Până la finalul sezonului 2021 mai sunt de disputat patru Grand Prixuri: Brazilia (14 noiembrie - Interlagos), Qatar (21 noiembrie - Losail), Arabia Saudită (5 decembrie - Jeddah Circuit) și Abu Dhabi (12 decembrie - Yas Marina).