​Fost coechipier al lui Lewis Hamilton, Nico Rosberg a discutat cu jurnaliștii de la Sky Sports despre lupta fantastică pentru titlul mondial din Formula 1. Germanul crede că Lewis va triumfa în cele din urmă în fața lui Max Verstappen, presiunea mai mare fiind pe umerii olandezului.

Lewis Hamilton si Max VerstappenFoto: Zak Mauger / AFP / Profimedia

Aventajul lui Hamilton în fața lui Verstappen

Rosberg este de părere că experiența superioară a lui Lewis (36 de ani) va fi decisivă până la urmă în bătălia cu Max (24 de ani) pentru titlul mondial din Formula 1.

"Este o luptă incredibilă, foarte interesantă, între doi dintre cei mai buni piloți ai generațiilor lor. Verstappen este într-o formă fantastică în acest moment.

Cred însă că totuși experiența superioară a lui Lewis va face până la urmă diferența.

Max resimte mai mult presiunea finalului de sezon, este pentru prima dată când se află implicat în lupta pentru titlul mondial. De cealaltă parte, Lewis a câștigat deja șapte titluri mondiale, fiind implicat în lupta pentru primul loc de nouă sau zece ori.

Este visul oricărui pilot din Formula 1 să devină campion mondial. Nu poți să știi dacă te vei mai întâlni cu o asemenea șansă.

De asemenea, RedBull nu are nicio garanție că va mai putea avea în viitorul apropiat un monopost atât de rapid", a precizat Nico Rosberg, campion mondial cu Mercedes în 2016.

Cum arată clasamentul mondial în acest moment

1 Max Verstappen - RED BULL RACING HONDA 287.5 puncte

2 Lewis Hamilton - MERCEDES 275.5 puncte

Până la finalul sezonului 2021 mai sunt de disputat cinci Grand Prixuri: Mexic (7 noiembrie - Autodromo Hermanos Rodriguez), Brazilia (14 noiembrie - Interlagos), Qatar (21 noiembrie - Losail), Arabia Saudită (5 decembrie - Jeddah Circuit) și Abu Dhabi (12 decembrie - Yas Marina).