Marc Marquez nu va participa la Algarve Grand Prix de la Portimao, penultima etapă a Campionatului Mondial de MotoGP, care va avea loc în acest weekend. Multiplul campion mondial a suferit o comoţie cerebrală după ce a căzut la un antrenament off-road, informează L'Equipe.

Marc MarquezFoto: David Davies / PA Images / Profimedia

"Sâmbăta trecută, în timp ce se pregătea pentru Marele Premiu al regiunii Algarve cu una dintre sesiunile sale standard de antrenamente off-road, Marc Marquez a căzut şi a suferit o uşoară comoţie cerebrală. După câteva zile de odihnă acasă şi văzând că încă nu se simte bine, astăzi (n.r. - marţi), Marquez a efectuat un control medical. Ca măsură de precauţie, Marquez nu va participa la Algarve Grand Prix, weekendul viitor", a precizat echipa spaniolului, Honda.

În vârstă de 28 de ani, Marquez, de şase ori campion mondial la MotoGP, a ratat sezonul 2020 după ce a căzut în prima etapă şi a suferit o fractură de humerus drept, la 19 iulie. De atunci, el a fost operat de trei ori şi cu greu a revenit la forma care l-a consacrat.

Pilotul spaniol a intrat în competiţie abia în etapa a treia a actualei ediţii a CM de MotoGP, a câştigat, la 20 iunie, MP al Germaniei, primul său succes după 17 luni, şi a devenit, în ultimele patru curse, protagonistul din trecut, cu un loc 2, un loc 4 şi două victorii consecutive, la Austin şi la Misano.

Lui Marquez îi mai rămâne o etapă să-şi arate valoarea anul acesta, la Valencia, la 14 noiembrie. El este acum pe locul 6 în clasamentul piloţilor, cu 142 de puncte, la 125 de puncte de francezul Fabio Quartararo, deja campion mondial în 2021, informează News.ro.