Fernando Alonso, pilotul echipei Alpine, a decis să-și scoată la licitație casca pe care o va purta în acest weekend în Marele Premiu de Formula 1 al Statelor Unite. Motivul este strângerea de bani pentru victimele erupției recente a vulcanului Cumbre Vieja din Spania.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe spatele căştii sunt desenate vulcanul care aruncă lavă, o inimă şi numele insulelor Canare în zona inferioară.

La începutul lunii noiembrie, casca va fi scoasă la licitaţie iar banii vor fi oferiţi celor care au avut de suferit în urma erupţiei vulcanului.

''Suntem extrem de ataşaţi de această insulă din Spania, este o destinaţie turistică iar fosta mea soţie era din insulele Canare. Tot ce s-a întâmplat acolo, cu vulcanul care erupe şi lava distrugând case şi pământuri, m-a făcut să port această cască'', a explicat Fernando Alonso, de două ori campion mondial.

Vulcanul Cumbre Vieja a început să erupă pe 19 septembrie şi continuă să expulzeze lavă.

Deşi erupţia nu a provocat victime, lava a devastat 763 de hectare de pământ şi a distrus 1.956 de clădiri, între care sute de case, potrivit ultimelor cifre oferite de guvernul spaniol. În total, aproape 7.000 de persoane au fost evacuate din cauza erupţiei pe insula cu aproape 85.000 de locuitori, conform Agerpres.

MP al Statelor Unite a început vineri cu sesiunile de antrenamente. Competiția va continua sâmbătă cu sesiunile de calificare, iar duminică, de la ora 22:00, se va desfășura cursa.