Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a fost penalizat cu 10 locuri în grila de start a Marelui Premiu al Turciei din cauza unei schimbări neautorizate a motorului.

HotNews.roFoto: Hotnews

După olandezul Max Verstappen (Red Bull) în Rusia, în urmă cu 15 zile, de data aceasta rivalul său în lupta pentru titlu este cel care va fi penalizat din cauza utilizării unui al patrulea motor în acest sezon pentru monopostul său.

Înaintea acestei a 16-a etape a Campionatului Mondial, din cele 22, programată pe circuitul din Istanbul Park, Hamilton are un avans de doar două puncte faţă de Verstappen.

Numărul schimbărilor la diferite elemente ale grupului propulsor de la monoposturi este limitat în fiecare sezon şi orice schimbare peste un anumit număr este automat sancţionată.

Deocamdată, doar motorul cu combustie internă a fost înlocuit pe maşina numărul 44 a septuplului campion mondial, conform raportului tehnic trimis de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA).

Una sau mai multe schimbări la unitatea de putere în acest weekend îi va aduce lui Hamilton una sau mai multe penalităţi, potrivit Agerpres.

Marele Premiu al Turciei, care va avea loc pe Istanbul Park, are cursa programată duminică de la ora 15:00. După primul antrenament, Hamilton a terminat pe 1, în timp ce rivalul Max Verstappen a ocupat poziția a doua.