Finlandezul Valtteri Bottas va lua startul de pe locul 17 pe grila de start în Marele Premiu al Rusiei, din cauza unei penalizări primite pentru o schimbare strategică a motorului său, cu scopul de a-l ajuta pe coechipierul său Lewis Hamilton, campionul mondial en titre, a anunţat echipa Mercedes, citată de AFP.

Valtteri BottasFoto: ACTIVE PICTURES/Pool/Steve Etherington / profimedia.com / Profimedia

Bottas a primit un nou motor încă din cursa precedentă şi a fost deja penalizat, dar această nouă modificare a unităţii de putere a reprezentat o oportunitate tactică pentru Mercedes.

În loc să plece de pe locul 7, conform calificărilor de sâmbătă, Bottas va lua startul de pe locul 17, înaintea lui Max Verstappen (Red Bull), liderul la zi al piloţilor, care va pleca de pe ultimul loc din cauza unei penalizări pentru schimbarea motorului.

Pilotul finlandez va avea misiunea să-l întârzie cât mai mult pe olandez în cursa sa de recuperare şi să lase spaţiu lui Hamilton, locul patru pe grila de start, şi la cinci puncte distanţă de Verstappen în clasament.

În afară de cei doi, pentru schimbarea motorului au mai fost penalizaţi pe grila de start monegascul Charles Leclerc (Ferrari) şi Nicolas Latifi (Williams), informează Agerpres.

Citește și: Formula 1: Lando Norris, primul pole position din carieră - Lewis Hamilton, probleme după ce a lovit un parapet