Lewis Hamilton a fost aproape de o tragedie la Monza, în MP al Italiei, după ce monopostul lui Max Verstappen s-a urcat pur și simplu peste al său. Deși a participat la o celebră gală caritabilă după cursă, pilotul britanic susține că are probleme la gât după accident.

Lewis HamiltonFoto: DPPI/Antonin Vincent/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

În timpul Marelui Premiu de la Monza (în turul 26 al cursei), monopostul lui Max Verstappen s-a suit efectiv pe cel al lui Lewis Hamilton, britanicul fiind salvat de halo (componentă de protecție a piloților din F1).

FIA a anchetat accidentul de la Monza, iar Verstappen a fost găsit vinovat de cele întâmplate.

Astfel, forul mondial a precizat că pilotul olandez al celor de la RedBull a primit o penalizare de trei poziții pentru următorul Grand Prix, Marele Premiu al Rusiei de pe 26 septembrie.

După accident, Lewis Hamilton a declarat că va avea nevoie de un specialist pentru a fi sigur că este pregătit pentru următoarea cursă, dat fiind faptul că nu își simte gâtul cum ar trebui. Cu toate acestea, britanicul a participat zilele trecute la MET Gala, un eveniment caritabil unde au fost prezente mai multe celebrități.

În replică, Helmut Marko, fost pilot și actual sfătuitor al echipei Red Bull Racing, susține că Lewis Hamilton și Mercedes exagerează tot ceea ce s-a întâmplat.

"Hamilton are tendința să fie teatral. A fost un incident normal, de cursă. Toate poveștile din jurul incidentului au fost trase de păr de Mercedes", a declarat Helmut Marko, potrivit DailyMail.

Deși a fost sceptic în privința sistemului de protecție Halo, Hamilton a recunoscut acum importanța lui: "Trebuie să admit că Halo a făcut ca lucrurile să se termine bine pentru mine".

Fernando Alonso a susținut că accidentul nu a fost decât unul de cursă.

"Doi campioni luptându-se pe la limită. A fost un accident pe care nimeni nu și l-a dorit, dar s-a întâmplat. Totuși a fost la 30-40 de km/h, așa că nu cred că a fost mare lucru", a declarat Alonso.

Australianul Daniel Ricciardo (McLaren) a cucerit MP al Italiei, urmat de colegul său Lando Norris și Valtteri Bottas (Mercedes). În urma accidentului, Hamilton și Verstappen au fost nevoiți să abandoneze.

Formula 1: Cum s-a văzut din unghiul lui Lewis Hamilton accidentul grav cu Max Verstappen din Marele Premiu al Italiei