​Organizatorii Campionatului Mondial de Formula 1 au adus modificări calendarului pentru finalul sezonului. Marile Premii ale Turciei, Mexicului şi Braziliei, prevăzute la 3 şi 31 octombrie şi la 7 noiembrie, au fost amânate cu câte o săptămână.

Formula 1 logoFoto: DPPI/Florent Gooden/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

După Marele Premiu al Belgiei de duminică, de la Spa-Francorchamps, piloţii vor merge la Zandvoort pentru Grand Prix-ul Olandei, la 12 septembrie, apoi la Soci, pentru Marele Premiu al Rusiei, la 26 septembrie.

Marele Premiu al Turciei era prevăzut în 3 octombrie, dar a fost decalat pentru 10 octombrie, în locul cursei din Japonia, anulată din cauza restricţiilor sanitare.

Aşa cum era stabilit, la Austin va avea loc Marele Premiu al SUA, în 24 octombrie. Săptămâna următoare era în program Marele Premiu al Mexicului, dar a fost amânat pentru 7 noiembrie, data iniţială a Grand Prix-ului Braziliei. În consecinţă, etapa braziliană va avea loc la 14 noiembrie.

Promotorii Formulei 1 trebuie să mai găsească un Grand Prix pentru a înlocui Marele Premiu al Australiei, care era prevăzut în 21 noiembrie.

Grand Prix-urile Arabiei Saudite şi de la Abu Dhabi, ultimele două etape ale sezonului, vor avea loc aşa cum s-a prevăzut, la 5 şi 12 decembrie, informează News.ro.