Alpine a anunțat prelungirea contractului cu pilotul Fernando Alonso până în 2022. Ajuns la 40 de ani, ibericul a revenit în acest sezon de Formula 1 după o pauză de doi ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

Înțelegerea parafată ar mai putea fi prelungită pe mai multe sezoane. Motivația pilotului spaniol vine din competitivitatea echipei F1 Alpine și speranța că s-ar putea lupta pentru un al treilea titlu după cele obținute în 2005 și 2006.

Alonso a demonstrat că nu și-a pierdut abilitățile la volanul unui monopost F1, în ciuda absenței de doi ani, deși performanța oferită de Alpine nu s-a ridicat mereu la așteptările pilotului în vârstă de 40 de ani. Cu toate acestea, monoposturile realizate de constructorul francez au devenit din ce în ce mai competitive.

Coechipierul său, Esteban Ocon, reînnoise deja contractul până la sfârșitul sezonului 2024. Alonso este însă liderul proiectului, atât pe pistă cât și în afara ei, conform Sport.es.

În acest sfârșit de săptămână, în Belgia, Alonso îl va depăși pe Rubens Barrichello și va urca pe poziția a doua în clasamentul piloților cu cele mai multe Mari Premii disputate. Ibericul a participat la nu mai puțin de 324 de curse de-a lungul carierei. În cadrul acestora, Alonso a obținut 32 de victorii, 22 de pole position-uri și 97 de podiumuri.​