Comisarii Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) au anunțat luni că nu vor lua în considerare cererea de reexaminare a descalificării lui Sebastian Vettel în Marele Premiu al Ungariei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aston Martin a solicitat săptămâna trecută revizuirea descalificării pilotului său, germanul Sebastian Vettel, clasat al doilea la Marele Premiu al Ungariei.

Vettel a fost descalificat la cinci ore de la încheierea cursei, întrucât nu a fost posibilă retragerea unui litru de carburant din rezervorul monopostului său, aşa cum prevede regulamentul.

"Nimic nu sugerează că monopostul său a beneficiat de un avantaj în termeni de performanţă, pretinzându-se violarea deliberată a regulamentului", a pledat Aston Martin.

În plus, echipa britanică adaugă că, în conformitate cu datele sale, au mai rămas 1,74 litri de carburant în maşină după cursă.

Această descalificare a permis britanicului Lewis Hamilton (Mercedes), clasat pe poziţia a treia duminică, să urce pe locul secund, după câştigătorul cursei de la Budapesta, francezul Esteban Ocon (Alpine), podiumul fiind completat de spaniolul Carlos Sainz Jr (Ferrari).

După o audiere prin videoconferinţă, comisarii FIA au apreciat că "noile elemente" aduse de echipa britanică nu justifică reanalizarea deciziei lor.

Astfel, clasamentele cursei şi Campionatului Mondial rămân neschimbate.

Vettel şi echipa sa, Aston Martin, au încălcat articolul 6.6 al Regulamentului tehnic al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), conform căruia "concurenţii trebuie să se asigure că un eşantion de carburant de un litru poate fi extras din maşină în orice moment", pentru a nu avea un avantaj în materie de performanţă.​