Valtteri Bottas, pilotul finlandez al echipei Mercedes, a primit o penalizare de cinci locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei, de peste patru săptămâni, după accidentul provocat, duminică, în turul I al cursei de la Hungaroring, informează motorsport.com.

Valtteri BottasFoto: ACTIVE PICTURES/Pool/Steve Etherington / profimedia.com / Profimedia

Pe lângă penalizarea pe grilă, comisarii FIA i-au retras finlandezului două puncte de pe superlicenţa de pilot de Formula 1. El a ajuns la patru puncte de penalizare pe licenţă, în ultimele 12 luni (la 12 puncte de penalizare, un pilot este suspendat pentru următorul Grand Prix).

"Imediat după start, în zona de frânare din virajul 1, maşina 77 s-a ciocnit cu partea din spate a maşinii 4. Comisarii au luat în considerare condiţiile de pe pistă, totuşi pilotul maşinii 77 a fost pe deplin de vină pentru coliziune", se arată într-un comunicat.

Pe o pistă umedă şi cu monoposturile echipate cu cauciucuri intermediare, Hamilton a plecat bine de pe prima poziţie, în timp ce colegul său, finlandezul Valtteri Bottas, locul 2 pe grilă, a avut un start slab, fiind depăşit de mai mulţi piloţi, inclusiv de britanicul Lando Norris de la McLaren-Mercedes (locul 6 la start). Bottas a frânat târziu înaintea primului viraj, l-a tamponat pe Norris, ceea ce a dus la mai multe ciocniri între piloţii din frunte.

Liderul clasamentului piloţilor, olandezul Max Verstappen de la Red Bull, locul 3 pe grilă, a fost şi el printre cei scoşi în decor, dar a putut continua cursa. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu Bottas, Norris, mexicanul Sergio Perez (Red Bul), Charles Leclerc din Monaco (Ferrari) şi cu canadianul Lance Stroll (Aston Martin), toţi fiind nevoiţi să abandoneze.

Cursa a fost oprită cu steagul roşu pentru aproape 30 de minute, iar piloţii au intrat la boxe, informează News.ro.

Pilotul francez al echipei Alpine, Esteban Ocon (locul 8 la start), a câştigat, duminică, în mod surprinzător, Marele Premiu al Ungariei, a XI-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfăşurată pe circuitul de la Hungaroring. El a fost urmat de germanul Sebastian Vettel (Aston Martin) şi de britanicul Lewis Hamilton (Mercedes).

În Formula 1 urmează pauza de vară. Etapa a XII-a, Marele Premiu al Belgiei, va avea loc, la 29 august, la Spa-Francochamps.

Citește și: FOTO Formula 1: Surpriză mare la Hungaroring - Esteban Ocon (Alpine), victorie după o cursă nebună / Lewis Hamilton, lider la general