După ce l-a scos din cursa încă din primul tur pe Max Verstappen la Silverstone, Lewis Hamilton a declarat că nu consideră că îi datorează scuze pilotului olandez și că penalizarea primită este nedreaptă.

Lewis HamiltonFoto: Dppi/Antonin Vincent / Zuma Press / Profimedia

Principalele declarații ale lui Hamilton

  • "Nu prea am văzut filmările, am văzut un clip rapid când m-am întors la boxe, dar mă voi duce şi voi avea timp să reflectez la accident. Nu cred, din ce înţeleg acum, că sunt într-o poziţie în care ar trebui să-mi cer iertare pentru ceva. Am fost acolo să concurăm.
  • Am auzit că Max este în spital şi asta mă îngrijorează cu siguranţă. Niciunul dintre noi nu vrea ca vreunul să se rănească vreodată, asta nu este niciodată intenţia mea, aşa că sper cu adevărat că este bine. Îl voi contacta după asta doar pentru a mă asigura că este bine. Vor urma multe curse dure şi trebuie să învăţăm să găsim un echilibru decent.
  • Nu sunt de acord cu comisarii (n.r. - care l-au penalizat), dar îndur pedeapsa şi mă duc la treabă. Nu o să mă vait de asta. Toată lumea o să aibă o altă părere şi nu-mi pasă în mod deosebit ce cred oamenii. Fac doar ceea ce cred şi sunt foarte recunoscător pentru ziua de astăzi", a declarat pilotul de 36 de ani, după cursă.
  • Nu prea am ce să-i spun lui Christian în afară de faptul că victoria nu este lipsită de semnificaţie (n.r. în replică la faptul că Christian Horner, șeful Red Bull, a susținut că victoria nu are semnificație). Sunt 2.000 de oameni în echipa mea care lucrează incredibil de mult şi nu este vorba doar despre mine. Am spus deja că nu aşa vreau să se întâmple în cursă. Este important pentru noi toţi să facem un pas înapoi, deoarece nivelul emoţional creşte mult şi ştiu cum este în cadrul echipei să pierzi puncte şi cum este în acea situaţie, aşa că, în general, nu-mi fac griji în privinţa asta", a declarat Hamilton după Marele Premiu al Marii Britanii.

Verstappen a fost transportat la spital, duminică, după accidentul suferit în primul tur al Marelui Premiu al Marii Britanii. Până seara, el a fost externat, după ce nu i s-a descoperit nicio problemă de sănătate.

Maşina pilotului de 23 de ani a fost atinsă de Mercedes-ul lui Lewis Hamilton la intrarea în virajul de mare viteză Copse şi a fost proiectată în barierele de protecţie. Potrivit şefului Red Bull, Christian Horner, Verstappen a suferit un "impact de 51G" cu barierele formate din cauciucuri.

Cursa a fost oprită cu steagul roşu, iar mai târziu lui Hamilton i s-a acordat o penalizare de 10 secunde de către comisarii FIA pentru rolul său în accident.

Căzut la un moment dat de pe locul 2 pe 5, după ce a efectuat penalizarea, Hamilton a reuşit o recuperare spectaculoasă şi l-a întrecut în ultimele tururi, în ovaţiile numerosului public din tribune, pe liderul din acel moment al cursei, monegascul Charles Leclerc de la Ferrari.

Max Verstappen a privit din spital cu furie modul în care pilotul britanic şi echipa Mercedes au sărbătorit victoria obținută de septuplul campion mondial pe circuitul de la Silverstone.

Cu victoria de duminică, Hamilton se apropie la doar opt puncte de Verstappen, în funtea clasamentului general al piloţilor, potrivit News.ro.