Etapa a doua a Campionatului Național de Slalom Paralel (CNSP) a aliniat la start 28 de piloți, a anunțat Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS), care a publicat clasamentele oficiale ale competiției. Paul Popa (Renault Clio Rally5) reușește să câștige etapa, fiind cel de-al doilea succes din acest sezon la OPEN, în timp ce cea mai numeroasă clasă - Juniori - l-a avut învingător pe David Marcu (Suzuki Swift Sport).

Pe lângă locul I la Juniori, la doar 17 ani, David Marcu obține locul 2 la OPEN după un parcurs spectaculos într-o competiție dominată de adulți.

”Am concurat cu o Dacia Sandero timp de doi ani, până la începutul anului acesta (n.r. - 2021), când am schimbat mașina de concurs cu un Suzuki Swift Cup. Au fost multe evenimente și obstacole peste care am trecut în competițiile de până acum, pentru a obține rezultatele din acest sezon.

Alături de mine, într-o luptă strânsă, au fost Bogdan Duma, Ștefan Girleanu, Alexandru Cazacu si Paul Popa. Sunt concurenți extraordinari de la care mereu am câte ceva de învățat. Este un sport al caracterelor și mă bucur ca pot cunoaște astfel de oameni.

Sper să termin sezonul cu rezultate cât mai bune și anul viitor să pot concura la Cupa Suzuki, în campionatul de raliuri care se desfășoară în toată România, cu etape ce cuprind, evident, și suprafețe tari, asfaltate, care vor fi o nouă provocare pentru mine”, a mai spus David Marcu.

Locul III la OPEN a fost ocupat de Costi Tudose.

La Femina, Anamaria Gustoi-Nissan Micra se impune, ea obținând cea de-a doua victorie la clasă. Podiumul a fost completat de Atanasia Apalaghiei (Dacia Logan) și Patricia Sârbu.

Douăzeci și opt de piloți au fost prezenți la Sibiu, dintre care 14 la clasa Junior, clasă unde pot concura piloți sub 18 ani.

Campionatul Național de Slalom Paralel (CNSP) este o competiție FRAS - asociație afiliată la Federația Internațională de Automobilism care are loc la Sibiu și se desfășoară pe două circuite de macadam situate în apropierea orașului.

Acest campionat din motorsportul românesc se desfășoară exclusiv pe suprafață cu aderență scăzută. Potrivit FRAS, la prima etapă au fost 29 de concurenți dintre care 13 juniori cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani. Etapa a 3-a din sezonul 2021 al Campionatului Național de Slalom Paralel se va desfășura tot la Sibiu, pe același traseu, duminică, 22 august 2021.

Clasamentele etapelor din Campionatul Național de Slalom Paralel pot fi urmărite pe site-ul oficial al Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).