Max Verstappen (Red Bull), actualul lider al clasamentului piloţilor Campionatului Mondial de Formula 1, nu a scăpat ocazia de a-l "înţepa" pe rivalul său, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), septuplu campion mondial. Olandezul crede că şi alţi piloţi ar fi putut înregistra performaţele de excepţie ale lui Hamilton dacă ar fi beneficiat de monopostul Mercedes.

Max VerstappenFoto: Hasan Bratic / Sipa Press / Profimedia

"El continuă să spună că maşina Red Bull este mai rapidă decât a lui, aşa că aş fi fericit să facem schimb şi vom vedea diferenţa. Este doar un pic de vorbărie de ambele părţi, ceea ce este bine. Trebuie să crezi în propriile calităţi şi eu cred că sunt cel mai rapid, dar el crede, de asemenea, că este cel mai rapid. Probabil alţi piloţi, precum Lando (n.r. Norris) şi Charles (n.r. Leclerc) gândesc la fel. Cred că este destul de normal. Sunt atât de mulţi piloţi buni despre care eu cred că şi ei ar fi putut câştiga şapte titluri", a spus Verstappen pentru crash.net, citat de marca.com.

Hamilton a câştigat, totuşi, doar şase titluri în era dominaţiei Mercedes, al şaptelea fiind cucerit la începutul carierei, cu McLaren.

Olandezul crede că norocul joacă un important rol în cariera unui sportiv.

"Chiar dacă nu aş câştiga un titlu, asta nu-mi va face viaţa mai mizerabilă sau orice altceva. Fac ceea ce îmi place şi ai nevoie de noroc în viaţă pentru a fi mult timp la locul potrivit şi la momentul potrivit, iar unele epoci sunt mai lungi decât altele.

Uneori, există mai multă concurenţă şi ai ani în care lupţi pentru un titlu cu diferite echipe. Alteori, este o dominaţie a unei echipe, dar asta o vezi în fiecare sport. Dacă eşti într-o eră greşită, există mai puţine şanse să poţi ajunge la aceste statistici. Pentru mine, asta nu defineşte cel mai mare pilot din istorie", a adăugat Verstappen.

Cu trei victorii în şapte etape, Max Verstappen conduce în clasamentul piloţilor, cu 131 de puncte, în timp ce Hamilton, care a câştigat tot trei Grand Prix-uri, este pe locul 2, cu 119 puncte.

Cei doi vor avea din nou ocazia să se întreacă pe pistă, în acest weekend, la Spielberg, în Austria, unde are loc Marele Premiu al Styriei, informează News.ro.