Federaţia Română de Automobilism Sportiv anunţă, sâmbătă seară, că pilotul decedat în accidentul de la Slănic Moldova este fostul campion national Adrian Cernea. Maşina a fost luată de viitură, la trecerea râului, iar pilotul nu a putut să iasă, relatează News.ro. Competiţia a fost oprită, iar Federaţia a deschis propria anchetă pentru a se stabili cauzele producerii tradegiei.

Adrian CerneaFoto: Facebook - Federatia Romana de Automobilism Sportiv

„Cu durere în suflet anunţăm faptul că pilotul de off road, fost campion naţional, Adrian Cernea a decedat astăzi, în timpul unei etape naţionale de off road, care are loc la Slănic Moldova. Echipajul format din Adrian Cernea şi copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme, moment în care au fost surprinşi de o viitură. Maşina de concurs a fost luată de ape. Alex Tache a fost salvat în ultima clipă, însă Adrian Cernea a rămas blocat în maşina luată de ape, conform membrilor Comisiei Naţionale de Off Road, prezenţi la Slănic Moldova”, a transmis Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

Potrivit Federaţiei, concursul a fost întrerupt imediat şi, în încercarea de salvare a pilotului, s-a intervenit atât cu echipaje de off road, care erau prezente la faţa locului, cât şi cu echipaje ISU.

„Din păcate, trupul său a fost găsit fără suflare câteva sute de metri mai jos. Încă din momentul în care a primit primele informaţii privind dispariţia lui Adrian Cernea în ape, Biroul Executiv al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv s-a întrunit de urgenţă şi a deschis o anchetă pentru a vedea în ce circumstanţe s-a produs tragedia. Membri ai Comisiei de Off Road au informat familiile imediat după ce s-a aflat de momentul viiturii şi s-a păstrat legătură în permanenţă”, a mai precizat Federaţia.

În acest moment, preşedintele FRAS, Norris Măgeanu, şi vicepreşedintele Cătălin Nicolescu, şef al Comisiei de Securitate, se află în drum spre Slănic Moldova, anunță Federația.

Un echipaj care participa la o competiţie de off-road a fost luat de apele râului Oituz, sâmbătă, între Breţcu (judeţul Covasna) şi Poiana Sărată (judeţul Bacău). Copilotul a fost salvat, fiind transportat la spital, însă pilotul a decedat.