Sergio Perez a reușit surpriza zilei și s-a impus în Marele Premiu al Azerbaidjanului, la Baku, după o cursă plină de evenimente. Pilotul mexican al echipei Red Bull a fost urmat pe podium de germanul Sebastian Vettel (Aston Martin) şi de francezul Pierre Gasly (Alpha Tauri).

HotNews.roFoto: Hotnews

Monegascul Charles Leclerc (Ferrari) a pornit din pole position, dar a fost întrecut repede de Hamilton, al doilea la start. Olandezul Max Verstappen de la Red Bull, liderul clasamentului piloţilor, al treilea pe grilă, a profitat de schimbul de pneuri mai rapid efectuat de echipa lui şi a trecut la conducere, urmat de coechipierul său, Perez (locul 7 la start), şi de Hamilton.

Ordinea aceasta a fost păstrată mare parte din timp, chiar şi după ce cursa a fost neutralizată cu safety car, în turul 31/51, din cauza unui accident suferit de canadianul Lance Stroll (Astron Martin). Însă cu cinci tururi înainte de final, Verstappen a suferit o pană la monopostul său, la pneul stânga-spate, a pierdut controlul volanului şi a lovit zidul de protecţie de pe marginea pistei. Cursa a fost oprită cu steagul roşu, când au mai rămas trei tururi de efectuat.

După o întrerupere de peste 30 de minute, cursa a fost reluată de pe loc pentru parcurgerea celor trei tururi rămase. Hamilton a atacat la restart, a trecut în frunte, dar a frânat târziu într-un viraj şi a ieşit în decor. Britanicul a revenit pe pistă pe ultimul loc şi nu a mai putut câştiga decât o poziţie.

Astfel Perez obţine al doilea succes din carieră, primul la echipa Red Bull, la care s-a transferat în acest an. Clasat al doilea, Vettel a reuşit primul podium pentru Aston Martin. Gasly a reuşit să termine al treilea, a treia sa clasare pe podium, informează News.ro.

MP al Azerbaidjanului, clasament:

Învingătorii curselor de până acum:

Bahrain - Lewis Hamilton (Mercedes)

Emilia Romagna - Max Verstappen (RedBull)

Portimao - Lewis Hamilton (Mercedes)

Montmelo - Lewis Hamilton (Mercedes)

Monte Carlo - Max Verstappen (RedBull)

Baku - Sergio Perez (RedBull).

În fruntea clasamentului piloţilor, continuă să conducă Verstappen, cu 105 puncte, urmat de Hamilton, cu 101 puncte. La constructori, Red Bull se distanţează de la un punct la 26 de Mercedes. Echipa austriacă are 174 de puncte, iar cea germană, 148 de puncte.

Următoarea etapă a CM de Formula 1, MP al Franţei, va avea loc la 20 iunie, pe circuitul Paul Ricard de la Le Castellet.