De șapte ori campion al competiției, Lewis Hamilton susține, într-un interviu acordat publicației AS, că Formula 1 a devenit ”un club al copiilor miliardari".

HotNews.roFoto: Hotnews

„Dacă ar trebui să reîncep astăzi dintr-o familie de muncitori, mi-ar fi imposibil să fiu aici, pentru că ceilalţi piloți au foarte mulţi bani", a declarat Hamilton, într-un interviu publicat joi de cotidianul spaniol AS.

„Trebuie să lucrăm pentru a schimba acest lucru şi a face din Formula 1 un sport accesibil, atât pentru cei bogaţi, cât şi pentru oamenii cu o origine mai modestă", a adăugat el.

Întrebat despre originile sale, Hamilton a subliniat că nu a mai văzut alt pilot de culoare pe grilă, de la debutul carierei sale în sporturile cu motor, potrivit EFE citat de Agerpres.

„Tatăl meu, fratele meu şi cu mine am fost întotdeauna singurele persoane de culoare. Pentru noi era normal, deşi am fost mereu conştienţi. A devenit normal, desigur, chiar dacă la început a fost evident că nu eram bineveniţi. Chiar şi astăzi este la fel. După karting, am întâlnit câţiva piloţi chinezi sau asiatici. Dar niciun pilot negru", regretă pilotul echipei Mercedes.

În acest sens, actualul lider al Campionatului Mondial de Formula 1 şi-a exprimat intenţia de a promova diversitatea în sportul său şi dorinţa de a "ajuta pe altcineva să-şi îndeplinească visurile".

„Am realizat multe lucruri, dar acum toată concentrarea mea se îndreaptă spre a-i ajuta pe ceilalţi. Trăiesc un vis, nu am nevoie de nimic pentru mine", a mai spus Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton conduce în acest sezon în clasamentul piloților, având trei curse câștigate până acum din patru desfășurate.