Fostul pilot de Formula 1 Romain Grosjean a reușit primul său pole-position în IndyCar, la o lună după revenirea în circuitul automobilistic. La sfârșit de 2019, pilotul francez a fost implicat într-un accident teribil care aproape că i-a încheiat cariera.

Romain GrosjeanFoto: f1.com

Grosjean a reușit un timp cu peste o zecime de secundă mai bun ca al dublului campion IndyCar Josef Newgarden, securizându-și primul pole-position în competiție, potrivit Reuters.

Pe 29 noiembrie 2020, accidentul teribil suferit de Romain Grosjean a făcut înconjurul planetei, pilotul scăpând incredibil dintr-un monopost de Formula 1 rupt la propriu în două și în flăcări. Incidentul a avut loc după startul Grand Prix-ului din Bahrain, monopostul pilotului lovind parapetul la aproximativ 225 de km/h.

După nouă sezoane în Marele Circ, Grosjean a decis că nu va mai concura decât în competiții cu risc mai mic, de dragul familiei sale.

Toto Wolff, directorul echipei Mercedes, i-a promis pilotului francez căîi va oferi ocazia de a testa monopostul echipei înainte de o cursă din sezon, iar acest lucru se va întâmpla pe 29 iunie, la Grand Prix-ul Franței.

Cursa care va avea loc pe circuitul Paul Ricard va fi la exact 7 luni de la teribilul accident suferit de Romain Grosjean.