Sunt deja 27 de ani de la momentul în care sportul mondial și-a pierdut unul dintre cei mai iubiți fii. Pe circuitul de la Imola, Ayrton Senna murea după ce monopostul său se lovea violent de un parapet.

HotNews.roFoto: Hotnews

Și la aproape 30 de ani distanță de la nefericitul eveniment, fanii nu l-au uitat pe care care a trăit viața cu o intensitate fantastică (postările de pe rețelele sociale sunt o dovadă în acest sens).

De știut despre Ayrton Senna

  • A concurat în 162 de Grand Prix-uri, dar a dus la bun sfârșit doar 161. Pe 1 mai 1994, Senna își pierdea viață în timpul MP al San Marino, de la Imola. Brazilianul a bifat 41 de victorii în Grand Prix-uri, 65 de pole-position și peste 600 de puncte în întreagă carieră.
  • Prima cursa în Formulă 1 a fost MP al Braziliei din anul 1984, a câștigat primul Grand Prix în 1985 (MP al Portugaliei), iar ultima cursa la care a luat parte a fost MP al San Marino (1 mai 1994).
  • A activat în Marele Circ între anii 1984 și 1994, trecând, pe rând, pe la echipele Toleman, Lotus, McLaren și Williams. Ayrton Senna a câștigat de trei ori titlul mondial (1988, 1990 și 1991), fiind unul dintre cei mai apreciați piloți din istoria F1.
  • Brazilianul s-a născut pe 21 martie 1960 la Sao Paulo. A lăsat în urmă să curse memorabile și multe lacrimi după accidentul care i-a pus capăt vieții (pe 1 mai 1994, la Imola).

"Dacă se va întâmpla vreodată să sufăr un accident care m-ar putea costa viaţa, sper să se întâmple foarte rapid. Nu mi-ar plăcea să rămân imobilizat într-un scaun cu rotile. N-aş vrea să rămân într-un spital în urma rănilor. Dacă e să trăiesc, vreau să trăiesc din plin. Foarte intens, pentru că sunt o persoană intensă. Viaţa mea ar fi ruinată dacă n-aş mai putea trăi din plin" - Ayrton Senna, ianuarie 1994.

Accidentul în urma căruia Senna și-a pierdut viața: