Marele Premiu al Canadei, programat între 11 şi 13 iunie, a fost anulat pentru al doilea an consecutiv, din cauza pandemiei de coronavirus, informează motorsport.com.

Formula 1Foto: Formula 1.com

La aceleaşi date, va avea loc Marele Premiu al Turciei, pe Circuitul Istanbul Park.

"Din cauza restricţiilor de călătorie internaţională în vigoare în Canada, a devenit imposibil ca Formula 1 să intre în ţară fără o carantină obligatorie de 14 zile. Suntem recunoscători pentru eforturile promotorului şi ale autorităţilor din Canada, Quebec şi Montreal în ultimele săptămâni pentru a încerca să ţină cursa.

Vom colabora cu promotorul pentru a ne asigura că persoanele cu bilete pentru cursele din 2020 şi 2021 îşi primesc opţiunile de rambursare sau îşi pot transfera biletele la cursa de anul viitor şi aşteptăm cu nerăbdare să concurăm în Canada, în 2022", a anunţat deţinătorul drepturilor comericale ale F1.

În acelaşi timp, F1 a anunţat că a fost stabilită o prelungire a contractului cu doi ani cu promotorii din Montreal pentru Marele Premiu al Canadei, care se va desfăşura până în 2031, acordul anterior expirând în 2029.

"Deşi este dezamăgitor că nu putem fi în Canada în acest sezon, suntem încântaţi să confirmăm că Turcia va găzdui un Grand Prix în 2021 după o cursă uimitoare, sezonul trecut", a declarat CEO-ul F1, Stefano Domenicali.

Turcia a fost şi anul trecut o soluţie de avarie, în condiţiile în care numeroase Grand Prix-uri au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus. Istanbul Park revenea în Marele Circ în 2020 după nouă ani de absenţă, scrie News.ro.