Formula 1 a adoptat un nou format al curselor de calificări pentru următoarele trei Grand Prix-uri ale sezonului. Modificările au fost ”în unanimitate” agreate de oficiali.

Formula 1Foto: Formula1.com

„Vineri după-amiaza va exista o şedinţă de calificare după prima sesiune de antrenamente libere, care va determina grila de start pentru calificările sprint de sâmbătă. Rezultatele calificării sprint de sâmbătă vor determina grila de start pentru cursa de duminică", pe o distanţă normală de aproximativ 300 km, a transmis Federația Internațională de Automobilism (FIA).

O a doua şedinţă de antrenamente libere de o oră este prevăzută, de asemenea, sâmbătă dimineaţă.

Primii trei clasaţi în calificările sprint de sâmbătă vor primi puncte în clasamentul piloţilor după cum urmează: trei pentru primul, două pentru al doilea şi unul pentru al treilea.

Începând cu calificările de vineri, echipele nu vor mai fi în măsură să modifice liber monoposturile, potrivit responsabililor Campionatului Mondial de Formula 1, citaţi de AFP și Agerpres.

Acest acord urmează să fie ratificat de Consiliul mondial al sportului automobilistic, a cărui reuniune este programată pe 9 iulie. Parafarea acordului este totuși o formalitate.

„Sunt încântat că toate echipele au susţinut acest plan, care este o încununare a eforturilor comune pentru a oferi noutăţi fanilor noştri, respectând în acelaşi timp moştenirea şi meritocraţia sportului nostru", a comentat preşedintele director-general al Formulei 1, Stefano Domenicali.

"Formula 1 se arată mai tare ca niciodată, împreună cu toţi factorii implicaţi, uniţi pentru a garanta ca aspectele sportive, tehnice şi financiare ale acestui format să fie echitabile", a adăugat Jean Todt, preşedintele FIA.

Următorul Grand Prix din calendarul competițional al lui 2021 va avea loc în Portugalia, la Portimao, în data de 2 mai.

Te-ar putea interesa și: