Înainte de startul Raliului Croației (etapă din WRC), campionul mondial en-titre a fost implicat într-un accident rutier pe un drum public. Sebastien Ogier este acuzat că a forțat un baraj de poliție și că a plecat de la locul accidentului.

Sebastien Ogier, accident pe drumurile publiceFoto: Captura YouTube

Ogier a provocat, duminică, un accident pe un drum public din Croația.

Pe o înregistrare video, se poate vedea că Toyota francezului virează dreapta pe un drum, de pe banda a doua, şi intră în coliziune cu o altă maşină care circula pe prima bandă.

Ogier şi copilotul său Julien Ingrassia şi-au dat seama că aveau o problemă la maşina lor, Toyota Yaris WRC, în timp ce conduceau pe un drum cu mai multe benzi pe sens şi au încercat să oprească într-o staţie de autobuz, când au fost loviţi de un BMW care se deplasa pe prima bandă, transmite News.ro.

Conform presei internaționale, Ogier a fost filmat plecând de la locul accidentului şi fiind foarte aproape să-l lovească pe unul dintre poliţişti, care a încercat să-l oprească.

Pilotul francez a fost amendat cu 5.000 de euro de FIA şi a primit o etapă cu suspendare. Dacă va mai comite vreo infracţiune până la 26 octombrie, Ogier va fi suspendat o etapă.

FIA a considerat că, deşi accidentul în sine nu a fost o încălcare a regulilor sale, "comportamentul lui Ogier a fost inacceptabil”, potrivit raportului comisarilor.

"Prin plecarea şi împingerea poliţistului, a creat o situaţie periculoasă, un incident care dăunează intereselor sporturilor cu motor", a adăugat raportul, potrivit lequipe.fr.

O anchetă a poliţiei a fost deschisă, pentru că pilotul Toyota a părăsit locul accidentului fără acordul poliţiei.

În plus, Sebastien Ogier a fost surprins că a trecut pe culoarea roşie a unui semafor, motiv pentru care a fost amendat cu 2.000 de euro.

Ce spune campionul din WRC

"În primul rând, m-am bucurat să văd că nimeni nu este rănit şi că persoana cu care am avut accidentul era, de asemenea, în siguranţă şi a fost doar o avarie a maşinii, dar, sincer, în acel moment, am crezut că raliul meu s-a terminat.

Din fericire, impactul a fost direct poate pe unul dintre cele mai puternice puncte ale maşinii, în care avaria a fost doar una cosmetică.

În spatele ei, roata era dreaptă, coloana de direcţie era neatinsă şi chiar şi protecţia din spumă a uşii era încă în ea, aşa că totul era în siguranţă.

A fost doar ceva lichid (n.r. - în habitaclu) şi Julien a trebuit să poarte ochelari de protecţie, aşa cum aţi văzut, pentru că primea o mulţime de praf în ochi", a declarat Ogier, în conferinţa de presă organizată după raliu, potrivit autosport.com.

Problema cu poliţia a fost explicată de Ogier ca fiind una de comunicare.

"Apoi, desigur, a existat un pic de confuzie în acel moment, cea mai mare problemă, aş spune, a fost că poliţiştii nu vorbeau limba engleză. Deci, nu a fost atât de uşor şi, la un moment dat, unul dintre ei a spus , şi da, poate celălalt coleg nu era atât de sigur.

Vom clarifica încă o dată ceea ce s-a întâmplat. Cu siguranţă nu sunt o persoană care fuge de la locul accidentului", a spus el.

Ogier a câştigat până la urmă Raliul Croaţiei, a treia etapă a Campionatului Mondial (WRC).

Ogier s-a impus şi în prima etapă din acest sezon, la Monte Carlo, şi conduce în clasamentul piloţilor, urmat de Neuville şi de Evans.

Aici poți vedea accidentul provocat de Sebastien Ogier: