Pilotul britanic Lewis Hamilton ”aleargă” în Formula 1 cu numărul 44, în ciuda câștigării titlului mondial în fiecare sezon din 2016 încoace. Englezul are posibilitatea de a folosi numărul unu, dar totuși are mai multe motive pentru care a ales să concureze cu numărul 44.

Lewis HamiltonFoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

În 2014, Federația Internațională de Automobilism (FIA) a anunțat o regulă prin care piloții trebuiau să aleagă orice număr între 1 și 99 pentru a concura în toate cursele de Formula 1 la care vor participa de-a lungul carierei. Majoritatea piloților, inclusiv Fernando Alonso și Sebastian Vettel, și-au ales numărul de pe kartul folosit înainte să ajungă în F1, iar același lucru este valabil și pentru Hamilton.

Utilizarea de către englez a numărului 44 datează din zilele sale de karting, când încearca să își facă un nume în lumea automobilistică. Cu toate acestea, Hamilton are și alte motive pentru alegerea numărului.

Într-un interviu acordat BBC, Hamilton a confirmat că numărul 44 se află și pe plăcuța de înmatriculare a mașinii tatălui său, Anthony Hamilton.

„A fost numărul de înmatriculare al mașinii tatălui meu, F44, deci fiecare an este o nouă șansă de a face față provocării”, a declarat Hamilton în cadrul premierii sale ca Personalitatea Sportivă a anului 2019.

„Bineînțeles că fiecare an este un nou început pentru toți”, a explicat Hamilton.

„Încep întotdeauna cu numărul 44 pentru că acesta este numărul pe care îl aveam în kart-ul meu când aveam opt ani”, a încheiat multiplul campion F1.

Hamilton a comentat, de asemenea, că este numărul său norocos, iar rezultatele îi susțin teoria, conform Racingnews365.

Star în F1, Hamilton a acumulat șase titluri mondiale în cei șapte ani de la introducerea hotărârii FIA.

De asemenea, el a doborât mai multe recorduri, inclusiv cele pentru cele mai multe victorii și pole-position-uri în F1, egalând și recordul lui Michael Schumacher de șapte campionate mondiale acumulate de-a lungul carierei.

În acest sezon al F1, Hamilton a câștigat cursa de la Bahrain și a terminat pe doi la Emilia Romagna (Italia).

Următorul Grand Prix din calendarul competițional al lui 2021 va avea loc în Portugalia, la Portimao, în data de 2 mai.