A câștigat titlul mondial în 2009 alături de cei la BrownGP, una dintre cele mai mari surprize din istoria Formulei 1. Ajuns la 41 de ani, Jenson Button a discutat cu jurnaliștii de la Sky Sports despre viitorul sezon al Marelui Circ, iar britanicul știe cine este pilotul care poate întrerupe supremația lui Lewis Hamilton.

HotNews.roFoto: Hotnews

În 2020, Hamilton a devenit campion mondial pentru a șaptea oară, egalând recordul deținut de legendarul Michael Schumacher. Va avea însă ceva concurență în sezonul care stă să bată la ușă, dacă este să ne luăm după spusele lui Jenson Button.

"Va avea ceva concurență sezonul acesta, ceea ce cred că își și dorește. Are un coechipier de valoare (n.r. Valtteri Bottas), dar eu cred că reala amenințare vine din altă parte. Va fi o luptă interesantă" - Jenson Button.

"Da, eu cred că Max Verstappen va fi principalul său rival în 2021. Sigur, Hamilton și Mercedes sunt favoriți, e normal să fie așa. Au câștigat ultimele șapte titluri mondiale. Au experiența de partea lor, dar la fel o are și RedBull.

Cred că va fi o luptă foarte interesantă între aceste două echipe, iar acest lucru ar fi fantastic pentru spectacolul din Formula 1 și pentru privitori.

Da, consider că este favorit să câștige al optulea titlu mondial și să devină cel mai de succes pilot din istoria Marelui Circ", a încheiat Button.

Prima cursă, unde va începe

Primul Grand Prix din sezonul 2021 al Formulei 1 va fi Marele Premiu al Bahrainului, de pe circuitul de la Sakhir, care va avea loc în data de 28 martie.

Cele mai multe victorii pe acest circuit le au Sebastian Vettel și Lewis Hamilton (câte patru). Are o lungime de 5,412 km, iar în total vor fi 57 de tururi.

Ultima cursă de la Sakhir a fost câștigată de Hamilton (2020), britanicul plecând din pole-position.