Weekendul trecut, la Bahrain, au avut loc primele teste oficiale ale echipelor din Formula 1 înainte de startul stagiunii din acest an. Viitorul sezon se anunță mai încins ca niciodată, iar lui Lewis Hamilton pare că îi va fi foarte greu să își apare titlul de campion.

Formula 1Foto: Formula1.com

Apetitul fanilor înrăiți ai Formulei 1 a atins din nou cote mari după primele teste oficiale din acest weekend. Red Bull se anunță ”un altfel de bestie” în încercarea de a ține piept Mercedesului și titratului Hamilton. Totuși, echipa Mclaren nu este nici ea de neluat în seamă.

Mercedes sau Red Bull?

Mercedes nu a impresionat mai niciodată în teste, nici măcar înainte de cele mai bune sezoane ale lor. În aceste condiții, experții se întreabă dacă este relevant faptul că echipa a terminat doar pe locul al cincilea.

La polul opus, Red Bull a avut poate cea mai de succes primă serie de teste de când dominația Mercedes a început, potrivit Sky News.

Hamilton, vedeta Mercedes, nu a excelat nici el. Andrew Shovlin, inginerul de circuit al echipei, susține că din datele adunate la nivelul pistei nu sunt la fel de rapizi ca rivalii de la Red Bull.

Mclaren nu se lasă mai prejos

Cu Lando Norris și Daniel Ricciardo în frunte, Mclaren a avut o misiune grea, fiind nevoită să integreze un nou motor marca Mercedes pe un șasiu Renault.

Misiunea Mclaren este clară: să ajungă cât mai aproape de Mercedes și Red Bull în această nouă campanie.

După teste, Lando Norris a declarat că lucrurile merg bine și se simte mai optimist ca în precedentul sezon.

Ce se mai aude de Scuderie?

Ferrari a surprins în precedenții doi ani: în 2019, pentru cât de rapidă a fost, iar în 2020, pentru cât de lentă a fost. După primele teste, deși Ferrari nu pare să iasă de la mijlocul clasamentului, piloții Sainz și Leclerc s-au arătat mulțumiți de noul monopost. Mai mult, se pare că Scuderia și-a regăsit viteza pe zonele drept, lucru la care au suferit în ultimul sezon.

Aston Martin se întoarce cu Vettel în prim-plan

Una dintre marile noutăți ale lui 2021 în Formula 1 va fi reîntoarcerea pe ”scenă” a echipei Aston Martin. Și nu oricine le va fi pilon, ci chiar multiplul campion Sebastian Vettel.

Deși acesta a reușit cele mai puține tururi în aceste teste, echipa susține că rezultatele sunt ”mai mult decât se așteptau”. Rămâne de văzut cum va performa germanul la noua lui echipă.

Noul sezon al Formulei 1 va debuta pe 28 martie, pe circuitul de la Sakhir, acolo unde va avea loc Marele Premiu al Bahrainului.