Echipa de Formula 1 a celor de la Ferrari a decis ca anul acesta să marcheze începutul noului sezon cu două prezentări. La început de februarie, coordonatorul echipei Mattia Binotto, împreună cu piloții Charles Leclerc și Charlos Sainz și-au împărtășit așteptările pentru noul sezon. Cu doar două zile înainte de testele oficiale, Ferrari și-a prezentat și noul monopost.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ambițiile sunt clare

Echipa Ferrari nu va uita prea curând sezonul slab de anul trecut, dar vrea să înceapă acest sezon cu un ”start fresh”. Echipa a stabilit și obiectivele pentru următorul sezon: o clasare mai bună decât locul 6 la constructori și cel puțin un pilot pe ultima treaptă a podiumului.

Știind că nu este posibilă o țintire spre titlu, Ferrari știe că obiectivele pot fi setate doar pe termen mediu, țintind monopostul din 2022.

Cu toate acestea în minte, Ferrari și-a lansat noul monopost într-un roșu mai închis ca de obicei, amintind de primul monopost de F1 al acestora cu o vastă istorie. Neobișnuită este însă pata de culoare verde creată de un sponsor prezent pe mașină.

Îmbunătățiri la toate capitolele

Chiar dacă multe elemente ale monopostului de anul trecut au fost păstrate, Binotto susține că s-au făcut îmbunătățiri ”la toate capitolele”.

Transmisia și suspensia au fost schimbate, echipa concentrându-se pe partea din spate a mașinii. Un obiectiv principal a fost și creșterea aderenței monopostului, o mare problemă a sezonului trecut. Un pas în față a fost făcut și cu motorul monopostului.

Noul duo Ferrari

Dacă pentru Charles Leclerc este al treilea sezon la Maranello, Charlos Sainz este noua adiție a celor de la Ferrari.

Pe hârtie, Leclerc a avut anul trecut un sezon mai slab ca primul. Totuși, pilotul a fost surprins încrezător la evenimentele Ferrari chiar dacă s-a păstrat și modest. Sainz este noua adiție la Ferrari, un pilot dominat de etica de muncă a tatălui său, Charlos Sainz Sr.

Leclerc și Sainz par să se înțeleagă bine, ei petrecând mult timp în pauza dintre sezoane la Maranello. Rămâne de văzut ce vor putea face anul acesta cei doi, ajutați de noul monopost al Scuderiei.