​Campionatul Mondial de motociclism viteză a făcut "un pas mare spre o revenire în Ungaria începând din 2023, odată cu semnarea unui acord pentru organizarea unui nou circuit în apropiere de Debrecen", au anunţat, joi, responsabilii campionatului pe contul de Twitter, citat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acordul în cauză a fost semnat de Carmelo Ezpeleta, preşedintele promotorului MotoGP, Dorna Sports, şi preşedintele complexului sportiv din Debrecen, Jozsef Pacza, sub egida guvernului ungar.

Construcţia noului circuit ar urma să debuteze în al doilea trimestru din 2021, se arată într-un comunicat al MotoGP, care relevă importanţa acestui proiect întrucât se află într-o regiune strategică din care mai fac parte Slovacia, Ucraina şi România.

Ungaria a mai găzduit un Campionat Mondial de viteză în 1990 şi 1992 pe circuitul Hungaroring, din Budapesta, utilizat în Formula 1.

Grand Prix-ul ar fi trebuit să revină în Ungaria în 2009 pe noul Balatonring, dar întrucât construcţia nu a fost finalizată, competiţia a fost anulată, informează Agerpres.