Fernando Alonso (39 de ani), dublu campion mondial la Formula 1, a fost internat în spital după ce a fost implicat într-un accident rutier în Elveția, informează Gazzetta dello Sport.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ibericul se antrena pe bicicletă pe străzile din Lugano în momentul în care a fost lovit de o mașină. Potrivit sursei citate, Alonso a suferit o fractură de mandibulă, însă acest lucru nu a fost confirmat de echipa acestuia, Alpine, care a anunțat că Fernando va fi supus mai multor examinări vineri.

"Echipa de Formula 1 Alpine poate confirma că Fernando Alonso a fost implicat într-un accident rutier în timp ce se afla pe bicicletă în Elveția. Fernando este conștient, se simte bine și va fi supus mai multor examinări medicale mâine dimineață. Echipa nu va mai da alte detalii în acest moment, mai multe noutăți vor fi oferite mâine", se arată într-un comunicat al echipei Alpine.

Fernando Alonso va reveni în Formula 1 în sezonul 2021 și va concura pentru Alpine (fosta echipă Renault, alături de care a cucerit titlul mondial în 2005 și 2006). Alonso a semnat un contract valabil pentru două sezoane, cu opțiune de prelungire pentru încă unul.

Alonso a debutat în Formula 1 în anul 2001, la volanul unui Minardi la Marele Premiu al Australiei. În 2003 a obținut prima sa victorie, în Ungaria, iar ultima datează din 2013, la Grand Prix-ul Spaniei, la volanul unui monopost Ferrari. Spaniolul s-a retras din Marele Circ la finalul sezonului 2018.

În timpul carierei sale remarcabile, Alonso a câştigat 32 de curse, a plecat de 22 de ori din pole position și s-a clasat de 97 de ori pe podium. Spaniolul a luat startul în 311 Grand Prix-uri, aflându-se pe locul patru la acest capitol în istoria competiției.