​Spaniolul Joan Barreda Bort (Honda) a câştigat, vineri, etapa a şasea a Raliului Dakar 2021 la secţiunea moto, desfăşurată între Al Qaisumah şi Ha'il (Arabia Saudită), în timp ce românul Emanuel Gyenes a sosit al 40-lea, informează Agerpres.

Foto:

Barreda a obţinut a treia sa victorie la cursa din acest an şi l-a egalat pe compatriotul său Jordi Arcarons la numărul total de victorii, cu 27 de succese.

Barreda a avut o etapă dificilă, impunându-se cu timpul de 03 h 45 min 27 sec, devansându-l pe Ross Branch (Botswana/Yamaha) cu doar 13 secunde. Pe locul al treilea a sosit australianul Daniel Sanders (KTM), la 53 de secunde.

La general, lider a redevenit australianul Toby Price (KTM), sosit al şaptelea în etapa de vineri, urmat de pe podium la 2 min 16 sec de argentinianul Kevin Benavides (Honda), fostul lider, şi la 2 min 57 sec de chilianul Jose Ignacio Cornejo Florimo (Honda). Barreda este al şaptelea, la 06 min 25 sec de lider.

Emanuel Gyenes (KTM) a încheiat etapa pe locul al 40-lea, la 59 min 42 sec de învingător.

Sătmăreanul se află pe poziţia a 31-a la general, la 04 h 01 min 39 sec de lider.

Gyenes este al treilea la clasa Malle Moto (fără asistenţă tehnică), la 43 min 09 sec de italianul Maurizio Gerini, al doilea fiind lituanianul Arunas Geelazninkas, la 4 min 24 sec de italian. Românul a urcat pe doi la clasa Marathon, la 2 h 17 min 12 sec de Tosha Schareina (Spania).

Categoria auto

Spaniolul Carlos Sainz (Mini) a câştigat vineri etapa a 6-a a Raliului Dakar 2021, la clasa auto, o etapă scurtată, pe primul loc în clasamentul general menţinându-se francezul Stephane Peterhansel (Mini), transmite presa internaţională.

Carlos Sainz a reuşit a doua sa victorie în această ediţie, cu timpul de 3 h 38 min 27 sec, fiind urmat pe podium de sauditul Yazeed Al Rajhi (Toyota), la 4 min 03 sec, şi qatarianul Nasser Al-Attiyah (Toyota), la 7 min 16 sec. Stephane Peterhansel a fost al patrulea, la 7 min 34 sec.

Peterhansel este pe primul loc la general, urmat la 5 min 53 sec de Al-Attiyah, pe poziţia a treia fiind Sainz, la 40 min 39 sec.

Sâmbătă va fi zi de pauză la Raliul Dakar 2021, dar cursa va continua duminică, etapa a şaptea, dintre Ha'il şi Sakaka, având o lungime de 737 km, dintre care 471 cronometraţi.