​Argentinianul Kevin Benavides (Honda) a câştigat joi etapa a cincea a Raliului Dakar 2021, desfăşurată între Riad şi Al Qaisumah, în timp ce românul Emanuel Gyenes s-a clasat pe 33, informează Agerpres.

Foto:

Kevin Benavides a trecut cu bine peste o cădere suferită din cauza căreia s-a ales cu o fractură nazală în cadrul acestei etape şi s-a impus cu timpul de 05 h 09 min 50 sec pe cei 456 km, devenind lider la general. Benavides a fost urmat joi de chilianul Jose Ignacio Cornejo Florimo (Honda), la un minut, şi de australianul Toby Price (KTM), la 1 min 20 sec.

La general, Benavides are un avans de 2 min 31 sec faţă de fostul lider, francezul Xavier de Soultrait (Husqvarna), sosit al şaselea joi, şi de 03 min 42 sec faţă de chilianul Cornejo.

Gyenes (KTM) s-a clasat pentru a doua etapă la rând pe locul al 33-lea, la 55 min 47 sec de învingător.

În ierarhia generală, sătmăreanul se află pe locul al 33-lea, la 03 h 09 min 34 sec de lider.

La clasa Malle Moto (fără asistenţă tehnică), Gyenes se află pe locul al patrulea, la 28 min 59 sec de liderul italian Maurizio Gerini, al doilea este lituanianul Arunas Gelazninkas, iar al treilea este cehul Roman Krejci.

Gyenes este al treilea la clasa Marathon, devansat de Tosha Schareina (Spania) şi de Roman Krejci (Cehia).

Vineri este programată etapa a şasea a raliului raid, între Al Qaisumah şi Ha'il, pe 618 km, dintre care 448 km cronometraţi.