Ineos, unul dintre giganţii industriei petrochimice, a achiziţionat o treime din acţiunile echipei Mercedes, a anunţat campioana mondială en titre din Formula 1 într-un comunicat dat publicităţii vineri, informează Reuters.

Monosportul MercedesFoto: James Moy / PA Images / Profimedia

Grupul Ineos, care era deja principalul partener al team-ului german, devine acţionar egal cu omul de afaceri Toto Wolff şi cu compania mamă Daimler, care şi-a redus participaţia de la 60% la 33% din acţiuni, însă va rămâne actorul major al echipei Mercedes.

Această schimbare de acţionariat nu va modifica nimic în statutul echipei care va rămâne "echipa de uzină a Mercedes-Benz şi va continua să concureze cu şasiuri şi motoare Mercedes în anii următori", se precizează într-un comunicat.

Toto Wolff a fost confirmat, totodată, pentru următorii trei ani la conducerea echipei care domină Mondialul de Formula 1 din 2014, transmite Agerpres.

Acesta va avea ca obiectiv imediat prelungirea contractului pilotului britanic Lewis Hamilton, care a cucerit în acest sezon al şaptelea titlu de campion al lumii, egalându-l pe legendarul Michael Schumacher. Un anunţ în acest sens este aşteptat în următoarele zile.