Consiliul Mondial al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), reunit la Geneva cu ocazia celei de-a patra şi ultima sa reuniune din acest an, a aprobat calendarul Campionatului Mondial de Formula 1 pentru sezonul 2021, care cuprinde un număr record de 23 de Mari Premii, informează FIA într-un comunicat.

Formula 1Foto: Formula 1.com

Viitoarea ediţie a Marelui Circ va debuta pe 21 martie la Melbourne, cu Marele Premiu al Australiei, urmând să se încheie în data de 5 decembrie, cu Grand Prix-ul de la Abu Dhabi.

Noul Mare Premiu al Olandei, care nu s-a putut disputa în 2020, va avea loc anul viitor pe 5 septembrie, pe circuitul de la Zandvoort, fiind intercalat între Grand Prix-urile Belgiei (29 august) şi Italiei (12 septembrie), într-una dintre cele două serii de trei curse consecutive programate în 2021.

De menţionat că Marele Premiu al Vietnamului, care ar fi trebuit să aibă loc în premieră anul acesta, dar a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus, rămâne în continuare în suspans, urmând ca desfăşurarea sa pe 25 aprilie în ţara asiatică să fie confirmată sau nu ulterior. Circuitele de la Algarve (Portugalia), Imola (Italia) şi Istanbul (Turcia) sunt principalele pretendente la înlocuirea Vietnamului.

Totodată, în cazul Marelui Premiu al Spaniei, programat pe 9 mai, se aşteaptă în continuare semnarea acordului cu promotorul cursei de la Barcelona, transmite Agerpres.

Arabia Saudită va găzdui în premieră o cursă de Formula 1, pe 28 noiembrie, singura problemă rămasă în suspans fiind omologarea circuitului de la Jeddah, conform FIA.

Cea mai importantă competiţie automobilistică a planetei va face escale în Bahrain, China, Spania, Maroc, Azerbaidjan, Canada, Franţa, Austria, Marea Britanie, Ungaria, Belgia, Olanda, Italia, Rusia, Singapore, Japonia, SUA, Mexic, Brazilia şi Arabia Saudită.

Calendarul provizoriu al sezonului 2021 din Formula 1:

21 martie - Australia (Melbourne)

28 martie - Bahrain (Sakhir)

11 aprilie - China (Shanghai)

25 aprilie - (locul de desfăşurare urmează să fie confirmat)

9 mai - Spania (Barcelona, cu condiţia semnării unui acord cu promotorul)

23 mai - Monaco (Monte Carlo)

6 iunie - Azerbaidjan (Baku)

13 iunie - Canada (Montreal)

27 iunie - Franţa (Le Castellet)

4 iulie - Austria (Spielberg)

18 iulie - Marea Britanie (Silverstone)

1 august - Ungaria (Budapesta)

29 august - Belgia (Spa-Francorchamps)

5 septembrie - Olanda (Zandvoort)

12 septembrie - Italia (Monza)

26 septembrie - Rusia (Soci)

3 octombrie - Singapore (Singapore)

10 octombrie - Japonia (Suzuka)

24 octombrie - Statele Unite (Austin)

31 octombrie - Mexic (Ciudad de Mexico)

14 noiembrie - Brazilia (Sao Paulo)

28 noiembrie - Arabia Saudită (Jeddah, cu condiţia omologării circuitului)

5 decembrie - Emiratele Arabe Unite (Abu Dhabi)