​Pilotul spaniol Marc Marquez, câştigătorul a şase titluri de campion mondial la MotoGP, clasa regină a motociclismului viteză, a fost operat pentru a treia oară la braţul drept, pe care l-a fracturat în timpul primului Mare Premiu din acest an, a anunţat echipa sa, Repsol Honda, citată de Reuters.

Marc MarquezFoto: motogp.com

Marquez "a fost supus unei noi operaţii la braţul drept din cauza vindecării lente a osului humerus", a precizat team-ul japonez într-un comunicat, adăugând că "intervenţia chirugicală a durat opt ore şi a decurs fără incidente".

Operaţia a fost efectuată într-un spital din Madrid şi a constat în scoaterea plăcii anterioare şi montarea uneia noi.

Câştigător al titlului mondial în 2013, 2014, 2016, 2017, 2018 şi 2019, Marquez s-a accidentat în timpul primului Grand Prix al acestui sezon, desfăşurat pe 19 iulie în Spania. El a fost supus unei prime operaţii două zile mai târziu şi a încercat apoi să revină rapid în competiţie, pentru a lua parte la a doua cursă, derulată pe 26 iulie, pe acelaşi circuit de la Jerez, însă nu a reuşit acest lucru.

Placa destinată consolidării fracturii la humerusul drept s-a rupt ca urmare a acestui efort şi a unui accident casnic, în timp ce încerca să deschidă o fereastră, ceea ce a necesitat o nouă operaţie, efectuată la începutul lunii august.

Luna trecută, Honda a indicat că pilotul spaniol nu va putea reveni în competiţie înainte de 2021. Prima cursă a sezonului viitor este programată în Qatar, pe 28 martie, transmite Agerpres.