Pilotul britanic al echipei Williams, George Russell, îl va înlocui pe Lewis Hamilton, bolnav de Covid-19, la echipa Mercedes, pentru a doua cursă din Bahrain, care va avea loc la finalul acestei săptămâni, informează motorsport.com.

Lewis HamiltonFoto: MIGUEL MEDINA / AFP / Profimedia

Opţiunile echipei Mercedes au fost pilotul de rezervă Stoffel Vandoorne, care a plecat în Bahrain după testul din Formula E de la Valencia, şi Russell de la Williams.

Belgianul Vandoorne şi Russell sunt singurii piloţi disponibili care au participat în trecut la teste cu echipa constructorului german de automobile.

Russell, 22 de ani, face parte din programul Mercedes de dezvoltare a carierei tinerilor piloţi, iar contractul său cu Williams, valabil trei ani, a fost întotdeauna privit ca un mod de a-l pregăti pentru un viitor alături de echipa de la Brackley.

Având în vedere că Mercedes are o relaţie bună cu echipa Williams, este posibil să se ajungă la un acord pentru a-l împrumuta, iar discuţiile în acest sens sunt în curs.

Campioana mondială îl preferă pe Russell lui Vandoorne pentru că belgianul nu a mai pilotat în Formula 1 de la finalul sezonului 2018.

Dacă Russel va trece provizoriu la Mercedes, locul său la Williams ar putea fi luat de pilotul de rezervă Jack Aitkin, 25 de ani, care concurează în Formula 2.

Septuplul campion mondial de Formula 1, Lewis Hamilton, nu va putea participa la Grand Prix-ul de la Sakhir, din weekend, după ce a fost testat pozitiv cu Covid-19.

După trei teste negative, pilotul britanic s-a trezit luni dimineaţă cu simptome uşoare, fiind testat pozitiv, transmite News.ro.