​Echipa de Formula 1 Haas a anunţat că pilotul Romain Grosjean, care a fost implicat într-un incident grav în primul tur al Marelui Premiu al Bahrainului, va rămâne în această noapte în spital.

Monopostul lui Romain Grosjean, cuprins de flacariFoto: Bryn Lennon / AFP / Profimedia

Grosjean a fost transportat la spitalul BDF după incident, unde i s-au făcut investigaţii şi s-a constatat că nu a suferit nicio fractură. Pilotul va rămâne în spital pentru a i se trata arsurile pe care le are la ambele mâini.

Romain Grosjean a postat pe Instagram un mesaj video prin care a anunţat că este în regulă: "Sunt ok oarecum. Mulţumesc mult pentru mesaje. Nu eram adeptul elementului halo (n.r. sistem de protecție împotriva accidentelor, care constă dintr-o bară curbată plasată pentru a proteja capul șoferului) acum câţiva ani, dar cred că este cel mai important lucru adus în Formula 1 şi fără el nu v-aş fi putut vorbi astăzi. Mulţumesc stafului medical de la circuit, de la spital şi sper că o să vă pot scrie în curând mesaje pentru a vă spune cum merg lucrurile".

Grosjean a scăpat cu răni uşoare dintr-un incident grav produs la ieşirea din virajul cu numărul 3 de pe circuitul de la Sakhir, la scurt timp după startul Marelui Premiu al Bahrainului. Francezul a reuşit să iasă singur din monopostul distrus, care s-a rupt şi a luat foc, potrivit News.ro.

S-ar putea să te mai intereseze și: