Britanicul Lewis Hamilton, care a cucerit anul acesta al şaptelea său titlu de campion mondial de Formula 1, a risipit orice dubiu joi, afirmând că ar accepta titlul de cavaler al Imperiului Britanic, dacă acesta îi va fi oferit, informează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pilotul echipei Mercedes, în vârstă de 35 ani, care a egalat recordul de titluri deţinut de germanul Michael Schumacher, s-a declarat un "fan" al familiei regale din Marea Britanie, potrivit Agerpres.

"În primul rând, nu aş refuza niciodată familia regală. Am crescut în Marea Britanie şi sunt un fan pasionat al acesteia. Nu există o onoare mai mare decât recunoaşterea primită din partea ţării tale şi onorarea cu un astfel de premiu", le-a declarat Hamilton reporterilor prezenţi joi pe circuitul care va găzdui în acest weekend Marele Premiu al Bahrainului.

Triplul campion al lumii Jackie Stewart, acum în vârstă de 81 ani, este singurul pilot dintre cei 10 campioni mondiali britanici de Formula 1 care a mai primit până acum titlul de cavaler.

Regretatul triplu campion mondial australian Jack Brabham a avut, de asemenea, parte de această onoare, la fel ca şi britanicul Stirling Moss, care a încetat din viaţă în primăvara acestui an, considerat cel mai mare pilot care nu a reuşit să cucerească titlul în Formula 1.

Fanii lui Hamiton au sugerat, în trecut, că acesta nu este suficient de apreciat în ţara sa. Câştigătorul unui număr record de 94 curse de Mare Şlem, britanicul şi-a asigurat al şaptelea titlu mondial, luna aceasta în Turcia, egalându-l pe Michael Schumacher, legendarul pilot al echipei Ferrari.

Contul oficial de Twitter @RoyalFamily, care are 4,2 milioane de urmăritori, faţă de cele 6 milioane de fani ai lui Hamilton, l-a felicitat pe acesta pentru "succesul său incredibil".

Premierul Boris Johnson a salutat la rândul său performanţa lui Hamilton, afirmând că pilotul echipei Mercedes "ne-a făcut pe toţi atât de mândri".

Lewis Hamilton, care provine dintr-un mediu defavorizat şi multirasial, a comentat toate aceste cuvinte de apreciere care i-au fost adresate de către autorităţile britanice, afirmând că este "foarte, foarte suprarealist să aud, cu toate lucrurile care se petrec în lume, că au avut un moment să menţioneze şi să recunoască munca pe care am depus-o".