​Germanul Mick Schumacher, fiul celebrului pilot de Formula 1 Michael Schumacher, se vede ''destul de aproape'' de participarea la clasa-regină a automobilismului viteză, dar menţionează că momentan se concentrează pentru a da ''sută la sută'' în Formula 2, clasa la care concurează în prezent, scrie agenția EFE, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Scopul final este Formula 1. Cred că este obiectivul tuturor piloţilor care sunt în Formula 2. Ştim însă că sunt locuri limitate în F1. Cine le primeşte în final este ceva ce ştiu doar şefii (...) Scopul meu este să fiu în vârf şi să lupt cu cei mai buni'', a declarat Mick Schumacher.

Acesta este lider al Campionatului Mondial de Formula 2, cu două curse înainte de finalul sezonului, şi cu 22 de puncte înaintea britanicului Callum Ilott, ocupantul locului secund.

Germanul a lăudat ''munca fabuloasă'' desfăşurată în ultimii cinci ani cu echipa italiană PREMA Powerteam şi chiar dacă a menţionat că momentan ''nu este 100% pregătit pentru F1'' a arătat că este totuşi ''destul de aproape''.

''Deocamdată este important să vorbim despre Formula 2, să ne concentrăm pe acel 'sută la sută' şi să ne facem treaba pentru a merita o şansă în Marele Circ al sporturilor cu motor'', a spus Schumacher.

Mick Schumacher, în vârstă de 21 de ani, este unul dintre tinerii piloţi ai academiei Ferrari care are şanse reale de a face saltul în grila de Formula 1. Cele mai vehiculate opţiuni pentru el, în cazul participării în F1, ar fi echipele Haas sau Alfa Romeo.