​​Pilotul italian de MotoGP Valentino Rossi a anunţat, joi, că a fost testat pozitiv cu coronavirus, potrivit News.ro.

Valentino RossiFoto: motogp.com

El a precizat că este trist şi supărat după acest rezultat. Rossi a făcut dimineaţa un test rapid cu rezultat negativ, dar şi unul care a avut rezultat pozitiv, venit mai târziu.

“Din nefericire, când m-am trezit în această dimineaţă nu mă simţeam bine. Mă dureau oasele şi aveam o mică febră, astfel că l-am chemat imediat pe doctor, care m-a testat de două ori. Testul PCR rapid a avut rezultat negativ, la fel ca testul pe care l-am făcut marţi. Însă al doilea test, al cărui rezultat l-am primit la ora 16:00, a fost din nefericire pozitiv.

Sunt dezamăgit că va trebui să ratez cursa din Aragon. Mi-ar plăcea să fiu optimist şi încrezător, dar mă aştept ca a doua serie în Aragon să fie pentru mine tot ‘no go’... Sunt trist şi supărat pentru că am făcut tot ce am putut pentru a respecta protocolul şi deşi testul făcut marţi a avut rezultat negativ, m-am autoizolat de la sosirea mea de la Le Mans. Însă asta este situaţia şi nu pot face nimic pentru a o schimba. Acum voi respecta recomandările medicilor şi sper că mă voi simţi bine în curând”, a notat Rossi pe Twitter.

În acest weekend va avea loc pe circuitul din Alcaniz Marele Premiu al Aragonului, a zecea etapă a campionatului de MotoGP.