Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat, duminică, pe Nurburgring, Eifel Grand Prix, a 11-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

HotNews.roFoto: Hotnews

Este a şaptea victorie din acest sezon pentru Hamilton. El a obţinut a 91-a victorie din carieră în Formula 1, egalând astfel recordul lui Michael Schumacher. Germanul a obţinut 91 de victorii în perioadele 1991-2006 şi 2010-2012, informează News.ro.

Valtteri Bottas (Mercedes), plecat din pole position, a abandonat.

Hamilton a primit o cască purtată în competiţii de legendarul pilot german. Casca i-a fost înmânată de fiul acestuia, Mick Schumacher.

“Sunt onorat, nici nu ştiu ce să spun. Când creşti urmărind pe cineva şi idolatrizându-l pentru calitatea sa de pilot, dar şi ceea ce poate face an de an, cursă de cursă, săptămână de săptămână cu echipa sa.... Doar văzând dominaţia sa atât de mult timp nu cred că cineva, în special eu, şi-a imaginat că m-aş apropia de Michael în ceea ce priveşte recordurile. Este o onoare incredibilă şi va dura ceva timp până când mă voi obişnui. Mi-am dat seama abia când am ajuns la boxe, nu când am trecut linia de sosire. Nu aş fi putut reuşi fără această echipă incredibilă care mă împinge din spate şi dă totul. Mulţumesc mult şi am un respect imens pentru Michael”, a spus Hamilton.

MP de la Eifei, clasament final:

Clasament piloți:

1 Lewis Hamilton 230 puncte

2 Valtteri Bottas 161

3 Max Verstappen 147 etc.

Clasament constructori:

1 Mercedes 391 puncte

2 Red Bull 211

3. Racing Point 120 etc.

Câștigătorii curselor disputate până acum:

1. Marele Premiu al Austriei - Valtteri Bottas

2. Marele Premiu al Stiriei - Lewis Hamilton

3. Marele Premiu al Ungariei - Lewis Hamilton

4. Marele Premiu al Marii Britanii - Lewis Hamilton

5. "70th Anniversary Grand Prix" - Max Verstappen

6. Marele Premiu al Spaniei - Lewis Hamilton

7. Marele Premiu al Belgiei - Lewis Hamilton

8. Marele Premiu al Italiei - Pierre Gasly

9. Marele Premiu al Toscanei - Lewis Hamilton

10. Marele Premiu al Rusiei - Valtteri Bottas

11. Marele Premiu de la Eifel - Lewis Hamilton.

Următoarea cursă din calendarul Formulei 1 va fi Marele Premiu al Portugaliei, din data de 25 octombrie, de pe Autódromo Internacional do Algarve.