Valentino Rossi, legenda italiană a MotoGP, clasa-regină a motociclismului viteză, va pilota în 2021 pentru echipa Yamaha-SRT, prelungindu-şi cu încă un an prestigioasa sa carieră în care a cucerit şapte titluri de campion mondial, scrie AFP.

Valentino RossiFoto: motogp.com

Rossi, în vârstă de 41 de ani, va trece de la echipa fabricii Yamaha la echipa satelit Sepang Racing Team (SRT). El va face rocada cu francezul Fabio Quartararo, 21 de ani, care va părăsi SRT pentru a se alătura echipei fabricii Yamaha, potrivit Agerpres.

''Este o mare onoare să-l întâmpinăm pe Valentino Rossi, un pilot legendar, la echipa noastră, de anul viitor. Experienţa sa va fi un atu imens pentru noi deoarece începem al 3-lea sezon în MotoGP şi cu siguranţă vom învăţa multe de la el'', a spus Razlan Razali, directorul echipei din Malaezia.

SRT a intrat în MotoGP abia în 2019, dar s-a impus imediat în top cu Fabio Quartararo, el însuşi debutant, care a obţinut mai multe podiumuri şi pole position.

Pilotul francez este în prezent pe locul 2 în clasamentul provizoriu al campionatului mondial.

Rossi îl va avea coechipier anul viitor la SRT pe compatriotul său Franco Morbidelli, 25 de ani, care a câştigat prima sa cursă MotoGP acum două săptămâni la San Marino.