​Pilotul italian Valentino Rossi, în vârstă de 41 de ani, de şapte ori campion mondial la clasa MotoGP, a menţionat joi că va concura ''99%'' anul viitor pentru echipa Yamaha-Petronas, deşi încă nu a semnat contractul, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Valentino RossiFoto: motogp.com

Întrebat într-o conferinţă de presă despre zvonurile că se va retrage după 20 de ani petrecuţi la cel mai înalt nivel, Rossi a răspuns că "nu este adevărat".

"Nu ne grăbim în discuţiile cu Yamaha fiindcă avem timp (...), dar pot să spun că voi fi 99% la Yamaha-Petronas anul viitor", a declarat el.

Italianul pilotează pentru echipa de uzină Yamaha, unde urmează să fie înlocuit anul viitor de francezul Fabio Quartararo. Acesta concurează acum pentru Yamaha-Petronas, satelitul echipei de uzină, şi Rossi ar putea face rocada cu el.

El a adăugat că nu este surprinzător să apară atâtea zvonuri despre eventualitatea ca el să pună capăt activităţii competiţionale: "Retragerea mea va fi un eveniment mare, iar dacă apare un articol care vorbeşte despre ea, mulţi vor da clic".

Unul dintre piloţii cei mai populari de la clasa MotoGP, Rossi a subliniat că se simte ca acasă la Marele Premiu al statului San Marino, ce se va desfăşura duminică pe circuitul de la Misano. "Locuiesc la zece kilometri de aici", a spus acesta.

El a regretat însă că nu va avea ocazia să concureze pe circuitul de la Mugello, la circa 200 de kilometri de Misano, unde Formula 1 programează în premieră în acest weekend un Mare Premiu.

În schimb, campionul italian a salutat faptul că pentru prima oară circa 10.000 de spectatori vor putea asista la cursă, după ce toate celelalte curse MotoGP de la începutul anului au avut loc cu porţile închise din cauza pandemiei de coronavirus.

"Este un pas mic, însă direcţia cea bună", a estimat Rossi, care atrage mulţi fani pe circuitele MotoGP.